Tempo950x100

Tempo300x100

Термін експлуатації 80% вагонів-зерновозів в Україні перевищує 25 років

Термін експлуатації 80% вагонів-зерновозів в Україні перевищує 25 років

В даний час термін експлуатації більше ніж 11 тис. вагонів-зерновозів становить 25-34 роки і ще 2 тис. од. – понад 35 років. Про це «АПК-Інформ» заявив експерт українського логістичного ринку Сергій Кириленко

Він зазначив, що в цілому внаслідок старіння залізничного парку України спостерігається щорічне 10% скорочення обсягів перевезених, і в даний час цей показник не перевищує 2,9 млн. тонн на місяць, що особливо відчутно в піковий період сезону. «І це при зростаючих обсягах експорту сільгосппродукції з України та загальної потреби в 20-23 тис. хоперів на сьогоднішній день, згідно зі статистичними даними, загальний парк вагонів-зерновозів в Україні налічує близько 16 тис. од. При цьому понад 70% знаходиться в розпорядженні державних компаній», – уточнив С. Кириленко.

За словами експерта, на сьогоднішній день логістика України тримається на приватному парку, і якщо в найближчі кілька років не вирішаться проблеми з дефіцитом хоперів шляхом будівництва, купівлі або оренди вагонів-зерновозів, то ситуація може стати дуже плачевною. «Щоб цього не допустити, державі необхідно будувати близько 600-1000 вагонів-зерновозів в рік, це допомогло б проводити заміну техніки по мірі виходу з ладу», – підсумував він.

Перегляди: 39
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/termin-ekspluataciyi-80-vahoniv-zernovoziv-v-ukrayini-perevyshchuye-25-rokiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати