Tempo950x100

Tempo300x100

Тернопільщина на межі екологічної катострофи

Тернопільщина на межі екологічної катострофи

На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації підтвердили факт загрози виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з виробничою діяльністю ТФ ДП “Укрветсанзавод”, повідомляє Depo.

У с. Острів Тернопільського району, де працює філія ДП, під відкритим небом назбиралося близько 5000 тонн побічних продуктів тваринного походження категорій II та III (трупи, боєнські відходи, кістки, інші продукти), під дією погодних умов дані відходи починають розкладатися що несе загрозу навколишньому середовищу в тому числі здоров’ю громадян.

За словами першого заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимира Богоноса, вже замовили та виготовили експертний висновок, робочі проекти зведеного і локального кошторису розрахунку будівництва споруд для утилізації відходів тваринного походження та генеральний план будівництва.

Загальна кошторисна вартість будівництва споруд для утилізації відходів тваринного походження становить 3239,966 тис. грн. Його планується проводити поетапно: 1 черга на суму 1 498,7252 тис. гривень; 2 черга -у 1 741,2408 тис. гривень.

Грошей таких у місцевій казні не знайшли.

Відтак на комісії підготували клопотання до Кабміну з проханням виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету. За попередніми оцінками потрібно 3,24 млн гривень.

Нагадаємо, в серпні на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на Тернопільській філії “Укветсанзаводу” з резервного фонду місцевої облдержадміністрації виділили 1,5 млн грн.

Після того, як відходи ветсанзаводу знесли бетонну огорожу і вилилися за межі підприємства, в області нарешті забили тривогу і почали шукати шляхи запогання екологічному лиху.

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ternopilshchyna-na-mezhi-ekolohichnoyi-katostrofy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати