Tempo950x100

Tempo300x100

Точне землеробство неможливе без дронів

Точне землеробство неможливе без дронів

Адже вони забезпечують не лише швидкий та точний моніторинг посівів навіть на важкодоступних ділянках полів, але й дозволяють створити чіткі контурні карти посівів, визначити норми внесення пестицидів та запобігти додатковим витратам.

Про це у рамках проекту Smart Field розповів Віталій Сафін, директор компанії «Мапгеосем», пише superagronom.com.

 «Система точного землеробства та моніторинг дають змогу заощадити до 10-20% загальних витрат. Наприклад, після створення того ж ортофотоплану ви будете знати, що на цій ділянці поля кожного року утворюється блюдце-озеро і сіяти там немає сенсу. Уникнути пересівів допоможе «розумна» сівалка з відключенням форсунок, а проконтролювати все це, знову-таки, допоможе БПЛА», — каже він.

Ідеальним варіантом фахівці називають такий, коли безпілотником керує безпосередньо агроном.

«Навчитися керувати безпілотником – це як водійські курси. Спочатку вчишся рушати з місця, паркуватись. Далі рівень складності підвищується. Чим більше годин людина налітає, тим вища її впевненість», – розповідає Андрій Макаренко, сертифікований тренер-пілот DJI, фахівець компанії Fly Technology.

Він пояснює, що кілька перших вильотів повинні проводитись разом з інструктором, зазвичай вистачає двох занять. Навчання керуванню дроном – дуже важливий етап, адже у 90% випадків причиною «аварій» є помилки пілота.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tochne-zemlerobstvo-nemozhlyve-bez-droniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати