Tempo950x100

Tempo300x100

Томат-рекордсмен пройшов допінг-тест

Томат-рекордсмен пройшов допінг-тест

Позбувшись всього цього, земля просто не змогла б прогодувати сьогоднішню кількість своїх жителів. Тим не менш, ентузіасти органічного сільського господарства теж нерідко досягають значних успіхів. Прикладом тому може послугувати помідор, вирощений нещодавно в Катарі.

Як повідомляє Зерно, плід традиційного італійського сорту досяг 1,34 кг. Жодних хімічних засобів при вирощуванні цього томату застосовано не було, запевняють власники ферми.

“Це перший випадок, коли природний вид старовинного італійського помідора успішно вирощується в Катарі простим органічним способом, тобто без будь-яких генетичних модифікацій або використання пестицидів і хімічних речовин для захисту рослин”, — заявив Нассер аль-Халаф, власник компанії Agrico, яка виростила унікальний томат. Після декількох випробувань і помилок керівник компанії зазначив, що йому і його команді вдалося вирощувати традиційні види томатів, які спочатку культивувалися в Тоскані (Італія) в XIX столітті.

За словами аль-Халафа, стародавні овочі, природно, більш стійкі до багатьох паразитів, але їх важко вирощувати за межами їх первісної середовища проживання. “Цей сорт зазвичай виробляє помідори вагою від 600 до 900 г кожен, хоча нерідко вдається збирати плоди вагою 1 кг або навіть 1,5 кг”, — сказав пан Нассер аль-Халаф. Тосканські помідори користуються великим попитом в Італії завдяки солодкому і ніжному смаку. Цей сорт має невелику кількість насіння і соковиту тверду м’якоть. Концентрація корисних мінералів і поживних речовин у них набагато вище, ніж у звичайних помідорах. Власник Agrico планує продовжувати вирощувати органічні томати, збільшуючи їх виробництво для задоволення попиту на ринку, особливо для ресторанів і клієнтів в Катарі.

Джерело: znaj.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tomat-rekordsmen-projshov-dopinh-test
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати