Томат в Україні істотно подорожчав

Томат в Україні істотно подорожчав

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, пропозиція тепличного томата в Україні на поточному тижні різко скоротилася, а основною причиною цього факту стала спекотна сонячна погода. Крім того, із-за прохолодної погоди на початку літа початок збирання ґрунтового томата в країні дещо затримується. Таким чином, обсяг поставок тепличного томата на український ринок зараз вкрай обмежений, у той час як попит в даному сегменті залишається досить високим, що і дозволяє українським виробникам встановлювати більш високі ціни на дану продукцію.

Читайте також: “Помідорна криза” в Україні: хто винен?

У результаті великі тепличні комбінати отримали можливість підвищити відпускні ціни і на сьогоднішній день пропонують томат за ціною 28-30 грн/кг($1,07-1,14/кг), що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Помідори з плівкових теплиць сьогодні надходять у продаж по 23-25 грн/кг ($0,88-0,95/кг), що в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж тижнем раніше. При цьому продавці відзначають, що незважаючи на подорожчання продукції, темпи збуту залишаються досить високими.

Також варто відзначити, що сьогодні продажі томата з плівкових теплиць в Україні ведуться практично в 2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року, ціна на тепличну продукцію сьогодні в середньому в 1,7 рази вище, ніж рік тому.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tomat-v-ukrayini-istotno-podorozhchav
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати