Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-10 агрозлиттів та поглинань 2017-го

ТОП-10 агрозлиттів та поглинань 2017-го

Велика шістка у сфері ЗЗР та насінництва — BASF, Monsanto, Bayer, Dow, Syngenta DuPont — перетворилася у велику четвірку: BASF, Bayer-Monsanto, DowDuPont і ChemChina-Syngenta. Виробник сільгосптехніки AGCO купує Precision Planting, а DowDuPont — постачальника програмного забезпечення Granular. Про це пише agroday.com.ua.

1. DOW + DUPONT

Мегазлиття закрилося у вересні. Об’єднана DowDuPont включила в себе DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection, Dow AgroSciences. Щоб отримати дозвіл на злиття, DuPont позбулася частини портфеля захисту рослин.

2. Bayer + Monsanto

Завершення операції очікується на кінець січня. Проте клієнти особливих змін або збоїв у роботі не помітять, обіцяють обидві компанії. Інтеграція буде відбуватися поступово. Обидві компанії доповнюють один одного, виробляючи насіння та засоби захисту рослин.

3. Syngenta + ChemChina

Угода була закрита на початку 2017-го. Особливість злиття в тому, що ChemChina є державною компанією. Причому, це не перше велике придбання для китайської корпорації — у 2011-му за $2,4 млрд вона придбала ізраїльську агрохімічну Makhteshim Agan Group (зараз — ADAMA Agricultural Solutions).

4. AGCO + Precision Planting

AGCO купує Precision Planting у The Climate Corporation, «дочки» Monsanto. Мета проста — зміцнення позицій на ринку.

 

5. DUPONT + Granular

Це придбання дозволить DuPont використовувати аналітику, публічні та приватні дані, щоб просувати своє бачення розвитку цифрової агроіндустрії.

Granular є постачальником програмного забезпечення та аналітичних інструментів. Вони допомагають фермерам підвищити рентабельність і налагодити стійке виробництво. Granular обслуговує 2 млн акрів посівів в США, Канаді, Австралії.

6. John Deere + Blue River

Покупка обійдеться John Deere в $305. І платити є за що. Blue River Technology розробила і інтегрувала комп’ютерний зір і технологію машинного навчання у вирощування салату. Це дозволило зменшити використання гербіцидів, розподіляючи їх тільки там, де є бур’яни.

7. Sumitomo Chemical + BRA

Sumitomo Chemical — японська хімічна компанія, крупний постачальник інсектицидних сполук. Тепер їй належить 82,9% акцій Botanical Resources Australia Pty Ltd (група BRA) і її «дочок».

8. Linamar + MacDon Industries

Linamar, виробник металевих дверей, у грудні домовилася про покупку виробника сільгосптехніки MacDon Industries. Компанія бачить у сільському господарстві можливості для росту.

9. Об’єдналися американські фермери з Огайо

Кооперативи зі штату Огайо вирішили працювати спільно. Злиття охопило 3 300 ферм.

10. Почали злиття активів виробники пшениці в Дакоті

Злиття завершитися 1 лютого, об’єднавши 7 500 виробників.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-ahrozlyttiv-ta-pohlynan-2017-ho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати