Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-10 брендів кави в Україні

ТОП-10 брендів кави в Україні

Хоча українці все ще віддають перевагу розчинній каві, попит на зернову зростає дуже динамічно, пише pro-consulting.ua.

Його темп найвищий в Європі. І це не дивно, так як рівень споживання натуральної кави на одного жителя у нас в рази нижчий за європейські показників. Так, якщо українець випиває в середньому 3 кг меленої кави, то італієць – 5,5 кг, а швед або фін – 12,4 кг. Так що нам ще є куди рости.

Криза, що почалася в 2014 році, не сильно загальмувала зростання споживання кави, вона більше сприяла зміщення переваг покупців з сторону більш дешевих торгових марок. З початком деякого відновлення купівельної спроможності населення підвищився і попит на даний напій в середній і високій цінових категоріях.

Позитивно позначилися на розвитку ринку кави в Україні укладання договорів про вільні поставки з провідними країнами-виробниками – В’єтнамом і Бразилією, а також вступ в дію угоди про асоціацію з ЄС.

Найбільшими експортерами кави в нашій країні в минулому році були В’єтнам, Польща, Індія та Італія. Разом ці країни поставили 57,3% імпортної кави. Причому серед поточних постачальників успішно розчинилася частка Росії, яка в 2013 році була найбільшою – 18,4% від усього обсягу імпорту.

Найпопулярнішими ТМ в сегменті зернової кави на сьогоднішній день в Україні є Lavazza, Jacobs і Кава зі Львова.

https://pro-consulting.ua/uploads/files/Press%20centr/Inform-digest/analiz-rinku-kavi-4.bmp

При виборі конкретного виду кави, покупці в Україні орієнтуються спочатку на свої смакові уподобання, а потім – на країну-виробника, репутацію бренду і ціну. Останнім часом зміцнюються позиції кави як елемента швидкого харчування. Його все частіше купують в міських фастфудах на винос. Для кавових гурманів активно відкриваються авторські заклади, де практикуються особливі методи обсмаження і приготування напою, за які клієнти готові платити більше.

Збільшення фінансового добробуту наших співвітчизників буде сприяти зростанню попиту на каву в Україні, причому, чим більш заможними ставатимуть українці, тим більше вони будуть купувати якісні та дорогі сорти. Очікується подальше зростання споживання меленої кави і зниження частки споживання розчинної, яке сприяє розвитку кавової культури в країні.

Перегляди: 587
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-brendiv-kavy-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати