Tempo950x100

Tempo300x100

Топ-10 гібридів тварин, про які мало хто знає

Топ-10 гібридів тварин, про які мало хто знає

Топ-10 рідкісних гібридів.

1. Біфало

Біфало — гібрид корови та американського дикого бізона. Першим вивів біфало Чарльз Гуднайт на своєму ранчо. Коли в 1886 році в Канзасі загинули від холоду тисячі голів худоби, Гуднайт вирішив вивести породу, яка змогла б пережити люті зими. Біфало мають міцну конструкцію, гарну активність, поступливий характер, стійкість до багатьох хвороб, плодючість близько 99%. Крім того, вони завдають незначного збитку екології.

2. Дзо

Дзо — це тварина, яка з’явилася внаслідок схрещення яка та великої рогатої  худоби. Подібно мулам, чоловічий варіант гібриду безплідний, а жіночий дзо є плідним. Дзо більші і сильніші, ніж яки і худоба регіону, що робить їх ідеальними тваринами для піднімання на гору Еверест.

3. Зуброн

Зуброн — це гібридна тварина самця європейського зубра та самиці домашньої корови. Після Першої світової війни багато європейців вважали, що зуброни замінять домашню худобу, адже вони надзвичайно стійкі до хвороб. Сьогодні програма з розведення зубронів не діє, залишилося лише єдине стадо цих гібридів, що складається з декількох особин. Воно живе в Національному парку Білорусії Біловезька пуща.

4. Кама

Кама — це гібрид одногорбого верблюда та лами. Хто ж санкціонував це схрещення та назвав його Рамою? Вірно, народний принц Дубаї. Кама був створений у 1998 року. Він має вовну лами та темперамент верблюда. Проте Рама виявився досить нерозумним.

5. Якало

У американському виданні 1926 року репортер Ліона Каунті описує успішне схрещення у одному з канадських національних парків дикого бізона та яка. М’ясо якала має низький вміст жиру  і високий вміст білка. Якали не прижилися і канадська провінція Альберта стала єдиним місцем, куди ступали їхні копита.

6. Вівці-кози

Цікава історія на фермі в Північній Німеччині. Козел перестрибнув через паркан для романтичної зустрічі з овечкою. Як правило, такий перехресний результат не викликає дітонародження, але фермер Клаус Ексстербрінк спостерігав та доглядав за своєю овечкою, і в результаті вона народила вівце-козу. Клаус назвав її Лізою. Хоча природні гібриди овець-козлів надзвичайно рідкісні, проте вчені намагаються вдосконалили техніку для їх створення в лабораторії.

7. Свині залізного віку

Свійські свині темворської породи схрещуються з дикими свинями, внаслідок чого народжуються так звані свині залізного віку. Ці гібриди більш ручні, ніж дика свиня, але не такі податливі, як свійські. Зазвичай м’ясо цих тварин використовують для приготування особливих сортів м’ясних виробів.

8. Мул

Найбільш поширеними та найбільш практичними з усіх гібридів є мули (нащадки чоловічої особини осла та жіночої — коня). З тих пір як Джордж Вашингтон привіз мула в Америку, ці тварини стали відігравати першорядну роль робочих тварин. У 2003 році Університету Айдахо вдалося створити перший клон гібридної тварини — мула з іменем Айдахо Гем.

9. Сервакот

Цей гібрид часто іменують саванним котом. Вийшов він шляхом схрещування звичайної домашньої кішки і дикого африканського кота сервала з плямистим забарвленням. В 2001 році ця саванна кішка була офіційно визнана новою породою Міжнародною асоціацією кішок. Сервакот вийшов красивою і сильною твариною. Вона більш доброзичлива, ніж звичайні домашні кішки.

10. Косаткодельфін

Досить рідко, але все ж вдається схрестити водних тварин. Це схрещення являє собою поєднання  дельфіна з сімейства афалін і малої чорної касатки. В неволі існують лише дві таких особини. Обидві проживають на Гаваях, у морському парку.

Джерело: Аgroportal.ua

Перегляди: 28
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-hibrydiv-tvaryn-pro-yaki-malo-hto-znaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати