Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-10 йогуртів, які обирають українські споживачі

ТОП-10 йогуртів, які обирають українські споживачі

Наше населення поки вживає цього виду продукції на порядок менше, ніж в розвинених країнах Європи, – 2,5 кг на рік на людину проти 13-35 кг. Українці більше люблять питний йогурт з наповнювачами (найпопулярніший – полуничний), тоді як останні тренди здорового способу життя полягає у вживанні йогуртів в натуральному вигляді: без цукру і добавок, пише pro-consulting.ua.

Для успішного розвитку ринку йогуртів в Україні необхідна сировинна база, а це, перш за все, молоко. В останні роки виробництво молока знижувався через низьку рентабельність. Фермерам було вигідніше пускати корів на м’ясо, ніж утримувати їх заради молока. В результаті, поголів’я скоротилося, і щоб відновити його будуть потрібні кошти і час.

Введення нового стандарту на молоко в липні 2018 року покликане вивести вітчизняну молочну галузь на новий якісний рівень. Перші позитивні результати вже є: за підсумками останніх дев’яти місяців виробництво молока сорту «екстра» збільшилось на 33,8%, «вищий» – на 7,8%.

Випуск якісних йогуртів дуже важливий для майбутнього України, адже їх основні споживачі – це молоді люди у віці від 16 до 30 років. Причому, жінки їдять йогуртів в півтора рази більше чоловіків.

Українські покупці охочіше зупиняють свій вибір на добре відомих їм торгові марки, тому реклама грає на цьому ринку велику роль. Виробникам не варто розслаблятися, навіть завоювавши симпатії споживачів, адже рівень конкуренції серед йогуртових брендів дуже високий, і ситуація може змінитися досить швидко.

Наприклад, у 2017 році фаворитом вибору споживачів була торгова марка Актівія від французької компанії Danone. Але минув лише рік, і Актівія не змогла увійти навіть до десятки уподобань українців, поступившись пальмою першості ТМ Галичина в сегменті питних йогуртів і ТМ Яготинський в сегменті десертних.

За результатами аналізу ринку йогуртів в Україні, можна прогнозувати збільшення його обсягу в середньостроковій перспективі. Цьому сприятимуть зростання купівельної спроможності населення і поширення ідей здорового способу життя. Додатковий ресурс для розвитку вітчизняним виробникам дасть реалізація експортного потенціалу даної продукції і вихід на ємні напрямки збуту, такі як китайський. Новим трендом на ринку незабаром стане виробництво йогуртів не з тваринного, а з рослинної молока. Це дозволить розширити аудиторію споживачів за рахунок людей, які не вживають традиційну молочну продукцію.

Перегляди: 754
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-johurtiv-yaki-obyrayut-ukrayinski-spozhyvachi
Like
Цікаво
2
Подобається
2
Сумно
1
Нічого сказати
1