Топ 10 країн-імпортерів українських фруктів, ягід і горіхів

Топ 10 країн-імпортерів українських фруктів, ягід і горіхів

За даними митної статистики, Україна експортувала в 2018 році 162,5 тис. тонн фруктів загальною вартістю $228,5 млн. Такі показники продажів є рекордними за всю історію країни. Річні показники експорту зросли на 20% в натуральному вираженні і на 17% у вартісному по відношенню до 2017 року, пише EastFruit.

Більшу частину експортної виручки Україні дали горіхи і заморожені ягоди, яких було продано за кордон на суму $117,1 млн і $78,2 млн відповідно.

Головним споживачем українських фруктів залишається Польща, виручка від експорту в яку склала $39,8 млн. Більше 82% від цієї суми припадає на заморожені ягоди, постачання яких в 2018 році зросли на 29% у порівнянні з 2017 роком.

Друге місце серед країн-імпортерів українських фруктів займає Туреччина, частка якої склала 8,94% від загальної експортної виручки по цій групі товарів. Примітно, що роком раніше, Туреччина навіть не входила в першу десятку за даним показником. Практично весь дохід від продажу фруктів в Туреччину припадає на горіхи, яких було продано на загальну суму $20,4 млн.

Закриває трійку лідерів в переліку топ-споживачів українських фруктів Франція. Дохід від продажу фруктів у Францію в 2018 році виріс на 5%, порівняно з показниками роком раніше і склав $15,7 млн. Основними продуктами, які імпортувала Франція з України, є горіхи (70%) і заморожені ягоди (28%).

Четверте місце займає Білорусь, дохід від постачання фруктів в яку склав $13,8 млн. Проте, варто враховувати, що Білорусь – це транзитна країна, через яку більшість української продукції реекспортується до Росії.

Примітно, що в 2018 році в першу десятку увійшли 8 країн Європейського Союзу, збільшивши показники річної давнини за рахунок Німеччини, яка займала 12 місце в аналогічному рейтингу за 2017 рік. Також, у 2017 році в топ-10 входили Ірак і Азербайджан.
 

Перегляди: 30
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-krayin-importeriv-ukrayinskyh-fruktiv-yahid-i-horihiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН