Tempo950x100

Tempo300x100

Топ-10 овочів, що дають урожай щороку

Топ-10 овочів, що дають урожай щороку

Давайте подивимося на квіткарів: вони один раз посадили багаторічні квіти, а потім лише доглядають за ними, і кожного року ті знову й знову розквітають. З певними овочами те саме, проте мало хто знає навіть назви цих рослин. Але ці овочі відкривають нам чудовий світ і показують, що, докладаючи мінімальних зусиль, можна отримувати гарний урожай.

AgroPortal.ua зібрав топ-10 багаторічних овочів, на які варто звернути увагу.

1. Артишок

Частина, яку ми їмо, — це нерозкритий квітковий бутон гігантської рослини, яка має сріблясто-сірий колір і скоріше схожа на садову культуру. Артишоки ростуть з насіння повільними темпами, тому більшість садівників саджають їх у вигляді кореневих живців.

2. Ревінь

Це рослина з товстими червоними стеблами, які додають у пиво для аромату. Саме листя ревеню є отруйними. Як і артишок, ревінь виростає з кореневих живців.

3. Французький щавель

Для американців щавель — це звичайний товар, який можна купити в будь-якому супермаркеті, але у Франції гіркий смак зелені робить його надзвичайно популярним. Французький щавель утворює охайний, пишний кущ на грядках і любить рости в тіні. Зазвичай його вирощують із насіння.

4. Чайот

Чайот — це невиразний овоч, який ви могли бачити на мексиканській монеті. Він вирощується на виноградній лозі, плодоносність одного — 20 футів або більше за сезон. Традиційно чайот досить м’який. Купіть його в магазині, навесні посадіть із насіння і дивіться, як він проростає.

5. Каперс

Як і артишоки, каперси є рослинами, у яких їстівним є квітковий бутон. Коли ви розкриєте його, то побачите там ягоди каперсів. Їх можна маринувати в розчині солі чи оцту. Колючий низькорослий каперс росте в м’яких кліматах та навіть в сухих безплідних ґрунтах, таких як у Північній Африці чи Південній Європі. Купити саджанці можна навіть через Інтернет.

6. Бамбукові паростки

Бамбук — це ще один приклад багаторічної рослини, яку можна їсти. Збирати його потрібно, коли він виросте не більше ніж на кілька дюймів висотою, інакше паростки будуть жорсткими та гострими. Багато видів бамбука містять отруйні сполуки, тому перед вживання їх необхідно прокип’ятити. Найбільш популярні види бамбуку — бамбук мошо та бамбуковий шоколад.

7. Дерево-капуста

Дерево-капуста займає одне із центральних місць серед пермакультур. На смак воно солодше і гостріше за звичайну капусту. Дерево-капуста чудово росте на одному й тому ж місці і не потребує особливого догляду. Його вирощують виключно з кореневих живців.

8. Лобода

Лобода — це веретеноподібний чагарник, який росте в пустельних та приморських районах. Рослина акумулює у своїх тканинах сіль, тому під час готування не потрібно додавати кухонну сіль. Крихітні червоні ягоди цієї рослини вважаються делікатесом. Вирощують лободу із насіння.

9. Морська капуста

Цей овоч є рідним для прибережних районів Північної Європі. Свою історію капуста почала в Англії, проте з тих пір від неї залишився лише зовнішній вигляд, а на смак вона — як звичайна капуста. Її легко вирощувати з насіння в звичайних садових умовах.

10. Жалка кропива

Ви запитаєте, як можна їсти рослину, яка вас жалить? Легко, адже крихітні волоски на нижній частині листя кропиви виявляються безсилі проти високих температур. Тільки не забудьте надягти рукавички, коли будете збирати її. Листя кропиви, багате на поживні речовини, має горіховий аромат, якій підходять для супів, фаршів, омлетів. Стовбурна кропива може виростати з насіння, але набагато легше вирощувати її з кореневих живців.


Перегляди: 33
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-ovochiv-shcho-dayut-urozhaj-shchoroku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати