Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-10 сортів винограду, що переробляються в Україні

ТОП-10 сортів винограду, що переробляються в Україні

Як зазначає AGRI-GATOR, за підсумками 2018 року всього в Україні було перероблено 274 тис.тонн винограду, що трохи більше, ніж попереднього року, та на 8% перевищує показники 2016 року. При цьому найбільший приріст обсягів переробки фіксується у Миколаївській області, у той час, як у Одеській та Запорізькій областях навпаки, обсяги переробки винограду дещо впали.

Аналізуючи сортову структуру технічного винограду, що вирощується в Україні, слід зазначити, що не дивлячись на те, що в Україні рекомендовано до вирощування близько 50 сортів винограду, фактично на ТОП-10  сортів випадає 64% від загального обсягу переробки.

Згідно з інформацією, що надає Державна служба статистики України,  до ТОП-10 входять такі технічні сорти, як Аліготе, Каберне Совіньйон, Шардоне, Мускат, Ркацителі, Мерло, Рислінг, Совіньйон, Піно та Сапераві.

Як можна побачити з графіку вище, за останні три роки помітно втратили популярність сорти Каберне Совіньйон, Шардоне та різновиди Піно, тоді як все більше переробники винограду віддають перевагу таким сортам як Аліготе, Мерло, Ркацителі та різновиди Мускатів.

Проте варто зазначити,що у виробників кожного з регіонів є свої вподобання щодо сортів.

Так, винороби Одеської та Миколаївської областей найбільше переробляють виноград сорту Алиготе, в той же час переробники Херсонської області майже не використовують цей сорт та віддають перевагу сорту Ркацителі. Такі відмінності у вподобаннях в першу чергу зумовлені тим, які саме сорти винограду найбільш придатні для вирощування у тому чи іншому регіоні.

Підводячи підсумки, треба зазначити, що поступово Україна нарощує обсяги як переробки винограду так і експорту вина і вже за результатами 2018 року наша країна увійшла до двадцятки світових експортерів вина.

Перегляди: 16
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-10-sortiv-vynohradu-shcho-pereroblyayutsya-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН