Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-3 трендових органічних продуктів

ТОП-3 трендових органічних продуктів

Далі йдуть нут/сочевиця, гірчиця/льон, пшоно, горіхи, коноплі, амарант, гарбузове насіння. Такі дані навів Сергій Галашевський, директор сертифікаційного органу ТОВ «Органік Стандарт», передає propozitsiya.com.

Експорт малини значно зріс – з 5 т в 2016 році до 100 т в 2017 році. Найближчі 5 років органічна малина буде залишатися в тренді, переконаний Галашевський. Лише минулого року було закладено близько 60 плантацій органічної малини.

В Україні близько 20 експортерів дикорослих ягід та 5 постачальників культивованих ягід (малина, суниця), а яблука та яблучний концентрат за кордон постачають шість виробників. В 2016 році було експортовано 1 тис т свіжих яблук, в 2017 році — 5 тис т.

Також значно зросли об’єми експортованих горіхів: з 160 т в 2016 році до 400 т в минулому році. Серед клієнтів органу сертифікації є три експортери «органічних» горіхів.

В 2016 року була перша поставка органічного меду серед клієнтів «Органік стандарт». «Думаю, таких проектів буде більше. Значно зросли площі під нутом і сочевицею. Ще 2-3 роки у нас запитували про коноплі, а зараз в Україні уже є такі виробники. Останній рік запитують про амарант», — додав С. Галашевський.

Напрямки експорту вітчизняної органічної продукції за даними «Органік стандарт» виглядає так: Швейцарія, Німеччина, Австрія, Нідерланди, Італія, Великобританія, Швеція, Норвегія, Іспанія, ОАЄ, Польща, Чехія, Угорщина, США, Канада.

Основні бар’єри для експорту продукції в ЄС — посилення вимог з боку країн-імпортерів, підсумував Сергій Галашевський.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-3-trendovyh-orhanichnyh-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати