Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-3 тренди в АПК, які будуть актуальними в найближчі роки

ТОП-3 тренди в АПК, які будуть актуальними в найближчі роки

Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

Тарас Висоцький виступив на панельній дискусії «Потенціал сільського господарства України – бачення українського агробізнесу» у рамках виставки AGRITECHNICA 2017, яка проходить у Гановері, Німеччина.

За словами експерта останні 10 років аграрний сектор суттєво виріс, проте в АПК ще залишається 30% нереалізованого потенціалу. Розвиток аграрної галузі генеральний директор УКАБ пов’язує зі швидким технологічним переоснащенням. «Аграрний сектор є драйвером економіки і вже починає створювати стимули для розвитку інших суміжних галузей, наприклад, для розвитку IT, що виробляє експортно-орієнтовані продукти з доданою вартістю. Наприклад, сьогодні на виставці перед семінаром були представлені перші українські розробки smart agriculture. Ці проекти вже отримують сертифікацію для потенційних іноземних покупців. Така тенденція буде продовжуватися», – розповів Тарас Висоцький.

Він виділяє ще один тренд в АПК – детінізацію сектору. На його думку, зміна системи оподаткування, відміна спецрежиму внутрішнього ПДВ та повернення експортного ПДВ призвели до поступового переходу аграрних підприємств, які раніше працювали за готівку, до більш цивілізованих, прозорих форм господарювання. Ці зміни можуть дозволити зменшити політичні ризики України, що в кінцевому рахунку має призвести до здешевлення кредитів. Доступні кошти, у свою чергу, покращать доступ аграріям до технологій та дозволять залучити високооплачувані та висококваліфіковані кадри.

Таким чином, на думку експерта, це допоможе збільшити ефективність, продуктивність та використати незадіяний потенціал галузі протягом двох-трьох років. Паралельно розвиватимуться й інші сектори, зокрема, переробка, що вироблятиме продукти з доданою вартістю.

«Цього тижня дуже популярна теза про брендування української продукції. Як державі, так і бізнесу треба зробити все залежне, щоб 187 країн світу, які імпортують нашу аграрну продукцію, мали розуміння того, що це продовольство з України», – резюмував гендиректор УКАБ.

Перегляди: 16
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-3-trendy-v-apk-yaki-budut-aktualnymy-v-najblyzhchi-roky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати