Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-3: вирішення яких питань очікують вітчизняні свинарі

ТОП-3: вирішення яких питань очікують вітчизняні свинарі

Цьогоріч частина з них має вирішитися, зокрема завдяки старанням профільних об’єднань, включно з Асоціацією «Свинарі України»:

Погодження змін до Наказу Мінагрополітики №71 «Про затвердження Ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду». Найголовніше, що змінить цей документ — не потрібно буде відправляти державного інспектора на відбір кожної партії тварин, імпортованих і-за кордону.

Крім того, він відміняє вимогу досліджувати 100% поголів’я партії, яка завозиться в Україну, а також дозволяє поставки спермопродукції не лише в замороженому вигляді.

Набуття чинності «Методичних рекомендацій щодо відбору та профілактичного карантинування тварин при  переміщенні». Ухвалення цього документу важливе, як мінімум з двох причин:

  • Забезпечить уніфіковані вимоги до карантинування поголів’я, які нині різняться у регіонах країни (обертається різною кількістю аналізів, залученням/незалученням фахівців ветслужби тощо).
  • Стануть у нагоді для тих, хто продає товарних поросят, оскільки цих тварин не потрібно буде досліджувати на певні хвороби — достатньо регулярних моніторингів здоров’я маточного стада.

Ухвалення «нової» Інструкції щодо профілактики та боротьби з АЧС. Важливість цього проекту полягає у тому, що він містить положення про компартменталізацію. Це означає, що господарство, яке підтвердило статус біобезпеки продовжуватиме нормально функціонувати, не залежно від епізоотичної ситуації у регіоні.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-3-vyrishennya-yakyh-pytan-ochikuyut-vitchyznyani-svynari
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати