Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 аграрних інновацій цього року

ТОП-5 аграрних інновацій цього року

Головні 5 аграрних інновацій 2018 року окреслили у компанії Baker Tilly, пише landlord.ua.

«Система GPS, точне землеробство, портативні метеостанції — цими технологіями вже не здивуєш сучасного аграрія. Упродовж останніх кількох років все більше венчурних інвесторів вкладають кошти саме в агростартапи, що зумовлює появу на ринку багатьох інноваційних продуктів. Деякі з них вирішують одні з найгостріших проблем фермерів», — наголосили у компанії

Так, за даними матеріалу, вирішити проблему надмірного, чи, навпаки, недостатньої вологості грунту допоможе датчик від компанії CropX. Цей пристрій аналізує стан грунту на певному клаптеку землі, та вносить необхідну кількість води.
Знизить собівартість виробництва полуниці, допоможе AGROBOT SW 6010. Він здатен збирати полиницю не пошкоджуючи її, та автоматично сортує цю ягоду по ящиках. В компанії впевнені, машина здатна зменшити використання людського ресурсу на полі, бо велика частка у структурі собівартості полуниці складає саме заробітна плата збирачам.
Згідно матеріалу, на ринку аграрних помічників з’явились і пристрої біологічноого контролю.

«Parabug — це новий інструмент для кращого застосування біологічного контролю за сільськогосподарськими шкідниками. Parabug використовує безпілотні літальні апарати для швидкого розповсюдження корисних комах, біологічних речовин, гранул та інших сільськогосподарських матеріалів. За допомогою Parabug ви зможете вносити необхідні засоби швидко, вчасно та саме на ту ділянку, яка цього потребує», — йдеться у повідомленні.
На допомогу системі Parabug, може прийти система датчиків Semios. Їх завдання відслідковувати  кількість шкідників на певній площі, та, у випадку перевищення критичної кількості небезпечних для врожаю комах, надсилає повідомлення фермеру.

Зекономити використання добрив, допоможе Adapt-N та New Leader NL5000 G.

«Аналізуючи стан ґрунту, самої сільськогосподарської культури та погодні умови, продукт від компанії Agronomic Technology Corp. — Adapt-N — дає змогу застосовувати добрива лише на необхідних ділянках й у відповідних нормам обсягах. Спіральний розкидач агрегату New Applicant NL5000 G5 Dry Applicator дозволяє забезпечити внесення мінеральних добрив із максимальною точністю, а також допомагає зберігати гранули сухого диспергованого добрива в місцях розміщення», — повідомили у компанії Baker Tilly.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-ahrarnyh-innovacij-coho-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати