Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 “цінових” лідерів серед продуктів харчування у 2017 році

ТОП-5 “цінових” лідерів серед продуктів харчування у 2017 році

Нинішній рік ознаменувався стрімким зростанням цін на багато продуктів харчування. За підрахунками експертів, відразу три продукту в Україні протягом року подорожчали більш ніж на 50%. Про це повідомляє голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише hyser.com.ua.

За його підрахунками, лідером зростання цін у гривневому еквіваленті стало сало, яке подорожчало на 27 грн за кілограм. Друге місце розділили свинина і вершкове масло: вони стали дорожче на 26 грн за кг. Далі йде яловичина, яка також додала в ціні 26 грн за кг. Замикає топ-5 м’який сир, який подорожчав на 20 грн.

Якщо ж брати зростання цін у відсотках, то ситуація виглядає трохи інакше. Втім, сало все одно залишається лідером з показником в 68%. Друге місце посів буряк, вартість якого за рік зросла на 58%. На третьому місці розташувалася моркву. Ціни на цей овоч зросли на 57%.

Також в топ-5 найдорожчих продуктів увійшли свинина і яловичина. Втім, темпи зростання їх вартості не були такими приголомшливими — 37% і 30% відповідно.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-cinovyh-lideriv-sered-produktiv-harchuvannya-u-2017-roci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати