Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 датчиків для сільського господарства

ТОП-5 датчиків для сільського господарства

Про найпомітніші датчики 2018 року, які довели свою ефективність в агросфері пише aggeek.net.

Світовий ринок датчиків для сільського господарства перевищить $2,75 млрд до 2026 року, а показник CAGR становитиме 12,5% з 2018 до 2026 року. У дослідженні “Аналіз ринку сільськогосподарських датчиків. Тенденції та прогноз (2018-2026)” були виділені ефективні рішення минулого року.

Смарт-сенсор Libelium

Libelium випустив нову версію свого сенсорного вузла Smart Agriculture, що підвищує максимальну точність моніторингу врожаю. Це покращений WasMPote Plug & Sense. Smart Agriculture Xtreme включає в себе найсучасніші сенсори для найбільш вимогливих рослин: виноградників, фруктових садів та тепличних культур.

Нове рішення має 19 датчиків від надійних виробників сільськогосподарської техніки. Воно дозволяє вимірювати різні параметри, пов’язані з погодними умовами, рівнями сонячних світла та радіації, морфологією ґрунту, присутністю добрив, щоденним зростанням рослин, фруктів та іншими параметрами навколишнього середовища.

Smart Agriculture Xtreme sensor включає більш надійну метеостанцію для вимірювання вітру та опадів за допомогою оптичних технологій. Він також оснащений повним набором сенсорів, які дозволяють вимірювати ультрафіолетове та короткохвильове випромінювання, випромінювання для фотосинтезу.

Сенсори морфології ґрунту дозволяють визначити необхідну кількість добрив шляхом вимірювання електроопору, водного потенціалу грунту та рівня кисню у ньому.

Новий пристрій дозволяє підключати спеціальний датчик для вимірювання температури рослин на поверхні. І для щоденного моніторингу росту є дендрометри для контролю за ростом кореню, стебла та самого плоду.

Датчики Libelium використовувались у декількох світових проектах, які засвідчили потужність цієї платформи IoT. Виноградники, какао, тютюн, полуниця, банани, ківі, оливки, кукурудза були під наглядом Libelium Smart Agriculture IoT Platform. Це дозволило продемонструвати ефективність датчиків на практиці — результати були представлені у white paper.

Sentera sensors

Sentera sensors — сільськогосподарські датчики, призначені для визначення індексів вегетації рослин.

Sentera Double 4K — це невелика камера з двома сенсорами, яка сумісна з будь-яким БПЛА. Датчики призначені для використання в суворих кліматичних умовах.

За допомогою цієї інноваційної технології користувачі можуть збирати візуальні смуги та індекси рослинності на основі NIR або Red Edge, у тому числі NDVI або NDRE.

Багатоспектральний подвійний 4K сенсорний варіант пропонує п’ять спектральних смуг: синю, зелену, червону та NIR. Використовуючи запатентовану технологію, мультиспектральний датчик Sentera допомагає агрономам, консультантам з рослинництва та виробникам виявляти проблеми з їхніми культурами раніше і з більшою точністю.

CropX

CropX — датчик ґрунту другого покоління, який аналізує стан ґрунту в певній зоні поля та вносить необхідну кількість води.

Оптимальна вологість ґрунту позитивно впливає на розвиток кореневої системи рослини, що дозволяє їй отримати більшу кількість поживних речовин і підвищує врожайність. У країнах із низькою кількістю опадів функціонують системи зрошення, проте часто не враховується різна потреба у волозі в різних частинах поля. Це призводить до перезволоження та вимивання корисних мікроелементів. CropX може вирішити цю проблему. Принцип роботи полягає в аналізі стану ґрунту в певній зоні поля та внесенні нормованого обсягу води.

Датчики вологості розміщуються в полі. Вони підключаються до інтернету, і користувач зможе отримувати інформацію про необхідність зрошення через мобільний додаток. CropX залучила інвестиції від Bayer, Roberts Bosch Venture Capital та Flex. Виробник планує створити повністю автоматизовану систему іригації.

Система датчиків Semios

Датчики Semios створили екологічно чистий метод управління популяціями шкідників з використанням RF-модулів на базі SNAP і шлюзів.

Пристрої розміщуються по всьому полю. Вони дозволяють відслідковувати наявність шкідників у певній зоні. Якщо виявляється перевищення їх критичної кількості — надсилається відповідне повідомлення фермеру.

Компанія використовує датчики контролю шкідників як основу для інших розумних рішень. Цікавим може бути поєднання цієї системи з розробкою Parabug. Наприклад, Semios надсилають інформацію про шкідників, а Parabug направляє на уражену ділянку корисних комах для боротьби з ними. Parabug використовує повітряні транспортні засоби, зокрема БПЛА, для швидкого розповсюдження біологічних речовин, корисних комах.

Bosch Field Monitoring

Інтернет речей — сегмент, за яким група Bosch оцінює світовий ринковий потенціал у мільярд євро. Згідно з цими прогнозами, компанія представила в Іспанії на Міжнародній ярмарці сільськогосподарських машин Сарагоси (FIMA) своє рішення точного сільського господарства Bosch Field Monitoring, яке вже використовується для таких культур, як виноградник, цитрусові, помідори та оливкове дерево.

Конфігурація сигналів цієї системи дозволяє уникнути повної або часткової втрати виробництва через мороз. Завдяки вимірюванню температури вологої цибулини в будь-який час фермер може вжити відповідних профілактичних заходів.

Крім того, Bosch Field Monitoring запобігає перевитраті водних ресурсів, оскільки також вимірює вологість грунту, що дозволяє визначити, коли і скільки води необхідно рослині. Система контролює температуру та вологість рослини. Таким чином, коли виробник отримує сигнал на своєму смартфоні, він має достатньо часу для реагування. Він може активізувати зрошувальну систему, щоб грунт не був надто сухий, або вжити заходи для запобігання появи грибка.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-datchykiv-dlya-silskoho-hospodarstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати