Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 головних алкогольних трендів десятиліття

ТОП-5 головних алкогольних трендів десятиліття

І хоча деякі тренди вже, або незабаром будуть забуті, існують нововведення, які визначать, що будуть пити споживачі в 2020-му, і наступні роки. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Розквіт крафтових напоїв

У 2010 році в США було 195 невеликих незалежних виробників алкоголю, а до 2018 року це число досягло 1586, наводить Bloomberg дані статистичного сервісу Statista. Особливу популярність в США отримали “вироблені вручну” горілка, джин, ром і віскі. Успіх крафта визнали навіть традиційні виробники: наприклад, Proximo і Remy Cointreau вирішили інвестувати в невеликі виробництва, купивши в них мажоритарну частку.

Алкоголь від знаменитостей

У 2010-х близько десятка відомих селебрітіз запустили свої бренди алкогольних напоїв. Серед них горілка Born & Bred від актора Ченнінга Татума, віскі Heaven’s Door від музиканта Боба Ділана, віскі Virginia Black від репера Дрейка, текіла Villa One від Ніка Джонаса і ром Ron de Jeremy від порнозірки Рон Джеремі. Режисер Стівен Содерберг виробляє напій Singani 63, а актор Джордж Клуні займався текілою Casamigos, поки не продав підприємство британському виробникові Diageo, який виплатив засновникам 1 млрд дол. Це дозволило акторові в 2018 році увійти до списку найбільш високооплачуваних зірок за версією Forbes.

Актор Райан Рейнольдс в 2017 році почав випускати джин Aviation, а Меттью Макконахі був призначений креативним директором віскі Wild Turkey і брав участь в створенні одного з напоїв бренду Longbranch. Крім того, що виконали головні ролі в серіалі “У всі тяжкі” Аарон Пол і Брайан Кренстон запустили бренд мескаля Dos Hombres, а Кейт Хадсон анонсувала запуск горілки з пшениці без глютену і ГМО King Street.

Високоякісні суміші для коктейлів

Популярність елітного джина і безалкогольних коктейлів привела до того, що з’явилася нова ніша тоніків високої якості і напоїв для коктейлів з меншим вмістом цукру, відтіснивши звичайну содову. Лідером з виробництва сумішей Bloomberg називає британську компанію Fever Tree, яка на початку року оцінювалася в 4,5 млрд дол. Тепер відомі виробники, як, наприклад, Schweppes, теж задумалися про запуск своїх преміальних напоїв для коктейлів, відзначає агентство.

Слабоалкогольні напої

Поширені в 2010-х фріланс і віддалена робота не припускають суворого графіку і звичних днів для вечірок, але ніхто не хоче сильно напиватися в понеділок. Рішенням виявилися слабоалкогольні напої. Один з таких має назву “шприц”. “Шпріци — це спосіб для людей розслабитися без того удару, який завдає міцний алкоголь”, — пояснює фахівець з алкогольних напоїв Лінн Хаус. Подібні газовані коктейлі та слабоалкогольні напої на основі ароматних лікарів можуть залишитися популярними на довгий час, вважає Bloomberg.

Смаки з гірчинкою

У 2010-х знову стали популярні ель IPA (Indian Pale Ale) і пиво на основі хмелю. Це показує, що в США знову зріс інтерес до горчащім смакам: бари закуповують більше подібних напоїв, попитом користуються навіть самі яскраво виражені і сильно горчащіе напої.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-holovnyh-alkoholnyh-trendiv-desyatylittya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати