Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 ключових країн-імпортерів української аграрної продукції

ТОП-5 ключових країн-імпортерів української аграрної продукції

Про це розповіла в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

«За результатами першого місяця 2019 року український аграрний експорт продовжив зростання та збільшився на $321 млн порівняно з січнем 2018 року», – наголосила в.о. Міністра.

Вона додала, що лідерами українського сільськогосподарського експорту традиційно залишаються зернові культури з часткою 44,6% в загальній структурі аграрного експорту, олії – 19,8% та насіння олійних культур – 9,7%.

«На що я б хотіла окремо звернути увагу, це на зміни в регіональній структурі експорту АПК. На перше місце серед наших ринків збуту вийшли країни ЄС, куди ми за січень поточного року експортували продукції на $668 млн. Країни Азії поступились нашим європейським сусідам з результатом трохи більше ніж $641 млн, а третє місце у країн Африки, куди український агроекспорт склав за цей період $292,2 млн»,- розповіла Ольга Трофімцева.

«Зважаючи на позитивні тенденції в експорті продукції АПК та його важливість з точки зору формування валютних надходжень, я б хотіла ще раз звернути увагу на проблематику експортної логістики, в першу чергу залізничної, особливо для зернових і олійних. З огляду на те, що критичні питання в логістиці залишаються на порядку денному, Мінагрополітики з представниками сектору вирішило відновити регулярну роботу міжвідомчого штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарствіі фокусуватись в його роботі не лише на вирішенні поточних робочих питань, але й на роботі над більш стратегічними темами аграрної логістики» – зазначила в.о. Міністра.

ТОП-5 ключових країн-імпортерів нашої аграрної та харчової продукції в січні виглядав наступним чином (за обсягом експорту у вартісному еквіваленті):

•  Єгипет – $153,6 млн,

•  Нідерланди – $149,9 млн,

•  Індія – $143,9 млн,

•  Іспанія – $135,8 млн,

•  Туреччина – $112,3 млн.

«За цей період імпорт харчової продукції також збільшився порівняно з січнем 2018 року на 9,5% та склав $462,6 млн. Найактивніше Україна імпортувала плоди, горіхи, рибу, тютюн та вироби з нього, какао боби та шоколад, зернові злаки, каву, чай, прянощі та олію»,- додала Ольга Трофімцева.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-klyuchovyh-krayin-importeriv-ukrayinskoyi-ahrarnoyi-produkciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати