Tempo950x100

Tempo300x100

Топ-5 квітів, які чоловіки дарують українкам на 8 березня

Топ-5 квітів, які чоловіки дарують українкам на 8 березня

Для цього було проведено опитування операторів квіткового ряду ОРСП «Шувар», де сконцентрована найбільша в Західному регіоні кількість та асортимент свіжих квітів.

За висновками дослідження, безумовним лідером у цьому рейтингу є тюльпан, за ним йдуть троянда, нарцис, мімоза та ірис. За інформацією продавців квіткового ряду, левова частка всіх продажів квітів напередодні Міжнародного Жіночого дня належить саме тюльпану, в структурі передсвяткової реалізації він займає до 70%. При цьому, за останні роки вподобання жінок Західної України значно змінились, якщо раніше лідером продажів була червона троянда, то сьогодні своїм коханим чоловіки стали більше дарувати саме тюльпани різноманітних відтінків та форм. Крім того, значно виріс попит на збірні букети. Фахівці ринку квітів, також, відмітили загальну тенденцію до зростання продажів квітів, це є доказом відновлення попиту, який суттєво впав у 2014 році.

«Ми продаємо квіти понад 10 років, переживали різні часи, 2014 рік став, напевно, найважчим викликом для квіткового бізнесу, багато компаній припинили діяльність. На сьогодні, попит відновлюється, паралельно з цим, змінюється поведінка покупців – квітів стали більше дарувати в буденні дні. Періодами найбільших продажів ми вважаємо день Святого Валентина (День Закоханих) та День матері, напередодні цих свят українці стали купувати квітів не меншу кількість, ніж перед Міжнародним Жіночим Днем, який поступово здає свої позиції. Також, суттєво збільшився попит з боку івент-агенцій, особливо навесні та влітку – т.з весільний сезон», – розповідає Артем Колесніков, керівник ТОВ «Флоротека».

За даними пана Артема, за останні 4 роки змінились і напрямки постачання. Якщо раніше продавці переважно працювали із імпортними квітами, то зараз головне зростання відбувається за рахунок продукції вітчизняних теплиць.

«Ми співпрацюємо з усіма найбільшими вітчизняними виробниками квітів. Сьогодні майже половина всіх квітів у нашому магазині має українське походження», – каже наш співрозмовник.

Кількість промислових квіткових теплиць в Україні обмежується шістьма найбільшими комбінатами по вирощуванню троянди та тюльпану. Всі вони працюють із використанням сучасних технологій – головна умова, яка дозволяє конкурувати із квітами, що завозяться із Голландії, Південної Америки та Африки. Сучасні технології вирощування та логістики, а, також, підтримання належних умов у самому магазині дозволяють продовжити термін реалізації квітів до 3-х тижнів, що є дуже важливим у збуті такої делікатної продукції, як зрізні рослини. ТОВ «Флоротека» має представництва в кількох регіонах України, в магазині квіткового ряду ТЗОВ РСП «Шувар» компанія пропонує понад дві тисячі видів зрізаної квітки та до п’ятиста видів кімнатних рослин.

Джерело: «Інфо-Шувар»

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-kvitiv-yaki-choloviky-daruyut-ukrayinkam-na-8-bereznya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати