Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 літніх фруктів та ягід, які найбільше подешевшали в Україні

ТОП-5 літніх фруктів та ягід, які найбільше подешевшали в Україні

«Інфо-Шувар»  визначив, які ж види фруктів та ягід цього літа порадували українців не тільки смаком, а й ціною.

Рейтинг плодів та ягід, які за рік подешевшали більше за все, очолив кавун, який, до того ж, сьогодні є найдешевшою позицією на вітчизняному плодово-ягідному ринку взагалі. Нагадаємо, несподівано для самих виробників, з самого початку сезону, ціни на нього почали знижуватись майже щодня і, станом на кінець липня, виробники взагалі погоджуються відвантажувати кавун по 0,6-0,8 грн/кг (0,01-0,02 EUR/кг). Слід відмітити, що падіння ціни на кавун не припинилось навіть після початку експорту до Польщі. Таким чином, сьогодні найбільша ягода в Україні коштує майже в 2 рази дешевше, ніж в ту саму дату минулого року.

На другому місці опинилась диня, в  порівнянні з минулим роком, ціни на неї впали майже в 1,5 рази і до сих пір лишаться  одними з найнижчих за останні кілька років, станом на другу половину липня.

Третє місце в рейтингу найбільшого зниження ціни в  поточному сезоні посіла смородина, сьогодні, фермери пропонують її по 15-18 грн/кг(0,5-0,59 EUR/кг), а це майже на третину дешевше, ніж в червні 2017 року.

Несподіванкою стало і зниження цін на абрикос, бо ще навесні українські фермери були впевнені, що через весняні морози загальний врожай буде помітно меншим, ніж рік  тому. Втім, сьогодні абрикос в господарствах України коштує  10-15 грн/кг (0,33-0,5 EUR/кг), По такій самій ціні можна знайти абрикос навіть  на деяких гуртових ринках, де у великій кількості пропонується контрабандна продукція з Молдови. Для порівняння, рік тому, середня ціна в Україні була мінімум на 15 % вищою, саме це обумовлює 4 місце абрикосу в рейтингу.

П’ята позиція належить персикам, які, не дивлячись на дуже песимістичні прогнози, сьогодні теж коштують маже на 10 % дешевше ніж рік тому.

persik-i-abrikos — копия

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-litnih-fruktiv-ta-yahid-yaki-najbilshe-podeshevshaly-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати