Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 мікроорганізмів в молочних продуктах з ринку

ТОП-5 мікроорганізмів в молочних продуктах з ринку

Асоціація виробників молока (АВМ) склала ТОП-5 найрозповсюдженіших мікроорганізмів в молочних продуктах, що продаються на ринках:

1. Кишкова паличка — інфекція проявляється діареєю з включенням прожилок крові. Найчастіше джерелом стають сире молоко і м’який сільський сир.

2. Золотистий стафілокок — потрапивши в організм людини виробляє токсин, який травмує органи й формує на них гнійники. Провокує сильну блювоту.

3. Стрептококи — викликають гостре отруєння, ангіну та навіть менінгіт.

4. Сальмонела — швидко розмножується в сирому молоці та молочних продуктах, вражає печінку та викликає сильне отруєння організму, діарею і пропасницю.

5. Грибки та дріжджі — найчастіше зустрічається кандида альбіканс, що викликає кандидоз. Вони вражають слизові оболонки та органи. При серйозному ураженні може викликати навіть такі симптоми, як сльозотеча білого кольору.

«За результатами досліджень, що були проведені Асоціацією виробників молока разом з журналістами ТСН, в ході якого довільно було відібрано 5 зразків молока зі стихійних та організованих ринків. Мікробіологічні аналізи показали, що саме в базарних молочних продуктах було перевищено всі можливі норми патогенної забрудненості, зокрема фекальними бактеріями та кишковою паличкою», — зазначила Ганна Лавренюк, віце-президент АВМ.

«Варто зауважити, що крім бактерій, в молочних ринкових продуктах часто зустрічаються й антибіотики. Продавців не хвилює, що таке молоко не можна реалізовувати. Їх цікавить заробіток. Крім того, в основному, молоко на ринках продається в пластиковій тарі, яка може бути родом навіть із сусіднього смітника. Такі пляшки мають власне бактеріальне забруднення, що є додатковою порцією мікроорганізмів в складі молока», — зауважив Андрій Білан, директор лабораторії якості молока Uman Labs.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-mikroorhanizmiv-v-molochnyh-produktah-z-rynku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати