Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП-5 найдорожчих фруктів у світі

ТОП-5 найдорожчих фруктів у світі

Наступні п’ять плодів, однак, є скоріше винятком. Вони є найдорожчими в світі, пише agri-gator.com.ua.

Отже, дозволити їх собі можуть тільки найбагатші з найбагатших. Ось п’ять найдорожчих фруктів, які можна знайти в усьому світі:

Ананас із Загублених садів Гелінгад – вартість до  $15,000

Ананаси, вирощені в Загублених садах Хелігана в південно-західній частині Англії під назвою Корнуолл, як відомо, досягають в ціни до 15 тисяч доларів. Така ціна обґрунтована тим фактом, що пропозиція цих фруктів дуже обмежена і рахується одиницями. Адже в кліматичних умовах Англії ананаси зазвичай не ростуть. Тож, щоб виростити ці плоди у вищезгаданому саді треба докласти чимало зусиль.

Диня Yubari King – вартість $ 10,000

Yubari King – це особливий вид дині, який вирощується в місті Юбарі на Хоккайдо, що є самим північним з основних островів, що складають Японію. Особливістю цього сорту є не просто гладка, а ідеально рівна поверхня плоду. В Японії дині цього сорту прийнято купувати парами в якості подарунку під час Фестивалю Привидів. Одного разу пару таких динь вдалося продати більш ніж за 1,6 мільйона ієн, що дорівнює приблизно $ 10,000.

Кавун Densuke –  вартість $ 6,000

Кавун Densuke – один з найдорожчих фруктів, який можна знайти в Японії. В першу чергу це пов’язане з рідкістю таких кавунів. Щорічно їх врожай складає приблизно 10 тис. плодів, отже і ціна на них відповідно. Відомо навіть, що одного разу один такий кавун було продано за $ 6000.

Рубіновий виноград –  вартість $1,400 за кг

Незважаючи на свою назву, виноград сорту Ruby Roman вирощується в Японії. Кожна ягода має розмір м’яча для настільного тенісу, що означає, що вже робить цей сорт унікальним. А враховуючи незвичайний рубіновий колір ягоди, він ще є й самим дорогим: вартість одного грона може сягати $4000

Квадратний кавун – вартість $ 800

Квадратні кавуни вже можна без перебільшення вважати візитівкою Японії. Попри те, що за смаком ці плоди не відрізняються від звичайних, круглих кавунів, попит на них залишається дуже високим і покупці готові викласти за ці квадратні кавуни чималі гроші. Зокрема, ціна на таку дивину може сягати  $ 800.

Перегляди: 196
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-najdorozhchyh-fruktiv-u-sviti
Like
Цікаво
Подобається
1
Сумно
1
Нічого сказати
2