Tempo950x100

Tempo300x100

Топ-5 технологічних трендів агробізнесу

Топ-5 технологічних трендів агробізнесу

Топ-5 технологічних трендів агробізнесу:

 

  1. Облікові програми. Всі компанії ведуть облік і мають облікову інформацію обробляти, систематизувати і збирати, тому наразі облікові програми користуються неабиякою популярністю.

  2. Gprs-техніка та контроль пального. Окуповується упродовж 2 тижнів. Тому користуються популярністю навіть у маленьких фермерських господарствах. Звичайно в тих, що мають найманих працівників.

  3. Управління земельним банком. Технологія, яка дуже швидко окуповується. Маючи точні дані с/г земель, економиться величезна кількість ресурсів, адже користувач закуповуєте насіння, ЗЗР тощо, з огляду на точну кількість землі, яку планується обробляти.

  4. Дрони та супутниковий моніторинг. Динамічно розвивається. На часі побутує тренд «точність». І точність інформації росте з кожним роком. Якщо раніше дані супутника були 300 метрів на піксель, згодом 30 метрів на піксель, і це було вражаюче, бо вони взагалі були. То зараз доступна точність 15/10 метрів на піксель (безоплатно), і навіть 4 метри на піксель (але за гроші).

  5. Управління технікою: gprs, паралельне водіння – те, що дозволяє вам оптимізовувати використання ресурсів.

 

Це основні тренди в аграрному бізнесі. Куди вони рухаються? Мета цього топу зробити виробництво дешевше, доступніше, точніше. Напрямки і в Україні, і в світі, якими рухаються передові технології, – це traceability, або відстеження, можливість контролювати продукт «від лану до столу», коли споживач може побачити корову, з молока якої він споживає сметану. Перераховане вище програмне забезпечення в Європі вже давно є must have, Україна звикає активно використовувати найновіші технології.

Найбільші інвестиції у світовій агропромисловості вкладаються в обробку інформації. Даних стає дуже багато, виникає необхідність якісно і швидко їх обробляти, що дасть можливість виключити людський фактор або принаймні зменшити його значущість. Там, де є людський фактор, виробництво має більше ризиків. Грамотні керівники прагнуть цими ризиками управляти.

 
Фотозвіт події доступний за посиланням.
 
Ексклюзивно для AgroReview
Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-tehnolohichnyh-trendiv-ahrobiznesu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН