Tempo950x100

Tempo300x100

Топ-5 вітчизняних виробників морозива

Топ-5 вітчизняних виробників морозива

Про це пише Укрінформ.

“Так, у торгових мережах було відібрано 8 зразків морозива від 5-ти українських виробників, а також 2 зразки заморожених напівфабрикатів від 2-х виробників. Зразки були протестовані в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками. За результатами досліджень, всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам нормативних документів”, – йдеться у повідомленні.

Ринок морозива в Україні зростає другий рік поспіль. Але якщо в 2016 році приріст оцінювався в 14,8%, то в 2017-му темпи сповільнилися, додавши лише 1,1%. На ринку морозива все більш явною стає концентрація виробництва. Сильні бренди посилюють свої позиції, а дрібні гравці стають все слабкішими. У списку топ-виробників морозива — «Житомирський маслозавод» (ТМ Рудь), «Ласунка» (ТМ Ласунка), «Львівський холодокомбінат» (ТМ Лімо), «Фірма Ласка» (ТМ Ласка) і ФМ «Хладопром» (ТМ Хладик). Причому перші два займають 50,5% всього ринку.

Частка виробника «Житомирський маслозавод» у 2017-му склала 26,7%. І це при тому, що компанія активно просувала свою продукцію на експорт, завершивши 2017-й з 51% приростом зовнішніх продажів.

Друга за списком — ТМ «Ласунка» за останні два роки підвищила свою частку з 22,3% до 23,8%.

А ось позиції «Лімо» істотно послабились. За оцінками аналітиків, за рік компанія втратила 16% продажів — і все через високу конкуренцію в сегменті.

В цілому обсяг ринку в 2017 році оцінюється в 90 824 тонни, а це означає, що в середньому кожен українець за рік з’їв по 2-2,5 кг морозива.

Перегляди: 71
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-5-vitchyznyanyh-vyrobnykiv-morozyva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати