Tempo950x100

Tempo300x100

ТОП ЗЗР, які обрали аграрії в 2017-му

ТОП ЗЗР, які обрали аграрії в 2017-му

Про основні тенденції продажів в поточному році та в наступному, найбільш популярні групи препаратів та особливості їх застосування AgroNews.ua дізнавалися у керівника відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT Олександра Мигловця.   

За його словами, продуктами, що традиційно користуються найбільшим попитом у аграріїв і цьогоріч залишалися гербіциди. Це пояснюється тим, що якщо застосування фунгіцидів та інсектицидів значною мірою залежить від погодних умов, сорту, гібриду рослин та ін., то застосування гербіцидів є обов’язковим елементом у сучасному землеробстві.

Як зазначив Олександр Мигловець, гербіциди займають левову частку виробництва компанії UKRAVIT. В першу чергу, що стосується продуктової лінійки Компанії, то це такі грунтові гербіциди як «Тізер», «Селефіт», «Варяг» та «Варяг Тріо».

Пояснюючи особливості препаратів, експерт зазначив, що, наприклад, гербіцид «Варяг» має широке вікно застосування на окремих культурах. Зокрема, у посівах кукурудзи він може застосовуватися як від моменту сівби до появи сходів, так і до 5 листка в культури. Те ж саме стосується і сорго. В цілому «Варяг» застосовується на багатьох культурах. Його обирають господарства, що спеціалізуються на вирощуванні класичного соняшнику, сої, кукурудзи, сорго, картоплі. Це дуже зручно для господарств, яким не потрібно робити бакові суміші, оскільки це уже готовий двокомпонентний продукт. В першу чергу він контролює амброзію полинолисту, яка є розповсюдженим бур’яном у посівах різних культур та широкий спектр інших дводольних і злакових видів.

Натомість, «Варяг Тріо» – це спеціалізований гербіцид, який був розроблений проти комплексу бур’янів у посівах кукурудзи. Його особливість в тому, що він є як ґрунтовим так і ранньопіслясходовим гербіцидом, який дозволено застосовувати до 5 листа кукурудзи включно. «Вагомою перевагою є також те, що за рахунок наявності в його складі діючої речовини – мезотріон, він здатен ефективно захищати культуру в період затяжних дощів та контролює найширший спектр бур’янів, зокрема амброзії (види), нетреба звичайна, паслін чорний, гірчак березковидний, падалиця соняшнику та інші. Також, значною перевагою є те що, якщо ми застосували цей препарат за відсутності ґрунтової вологи, то згодом за випадання опадів, діюча речовина активується у грунті і знищує ті бур’яни, які проросли»,- пояснив Олександр Мигловець.

Топовими продуктами для аграріїв є також гербіциди «Тізер» та «Селефіт», які застосовуються або у однокомпонентному вигляді, або у вигляді бакової суміші у певному співвідношенні залежно від умов господарства та вирощуваних культур.

При цьому «Тізер» застосовується на таких культурах як кукурудза, соняшник, буряки цукрові, соя, нут, овочеві та олійні культури. «Він фактично один з «м’яких» гербіцидів по відношенню до культури. Він менше за інші гербіциди залежить від наявності ґрунтової вологи. Контролює, в першу чергу, злакові види бур’янів та найбільш поширені дводольні .

Натомість, «Селефіт», який містить іншу діючу речовину – «прометрин» – контролює в першу чергу дводольні види бур’янів та окремі злакові. Він широкомасштабно застосовується у посівах соняшнику, сої, гороху, картоплі, нуту, коріандру, часнику, та ін. культур. Чому ці гербіциди дуже часто аграрії  застосовують у вигляді бакової суміші? Тому що, в цьому випадку вони доповнюють один одного та за рахунок синергізму високоефективно контролюють широкий спектр злакових та дводольних видів бур’янів. Ця бакова суміш є найбільш поширеною для багатьох культур»,- зазначив Олександр Мигловець.

Щорічно зростає кількість господарств на території України та поза її межами які обирають саме післясходові гербіциди Компанії UKRAVIT. Наприклад, «Квін Стар Макс», який контролює одно- та багаторічні злакові види бур’янів в широколистих культурах. Він застосовується майже в усіх культурах за винятком кукурудзи, сорго, проса та зернових. Після його застосування відсутнє явище фітотоксичності. Він ефективно знищує як вегетативну частину так і кореневу систему бур’янів, що є особливо актуальним при забур’яненості полів пирієм повзучим.

Післясходовим лідером у захисті кукурудзи від бур’янів є двокомпонентний гербіцид «Міладар Дуо», який містить дві діючі речовини – мезотріон та нікосульфурон.   Його технологічне застосування надзвичайно широке – від 3 до 10 листка культури включно. Цей препарат знищує як одно- так і багаторічні злакові та дводольні види бур’янів. Стрес рослин після його застосування відсутній – його дія досить м’яка. За рахунок мезотріону він проявляє ґрунтову дію, що дозволяє стримувати наступні хвилі появи сходів бур’янів за наявності ґрунтової вологи. «Цей продукт з кожним роком обирають усе більше аграріїв. До речі, “Міладар Дуо” зареєстрований на території Молдови, де стрімко зростають його обсяги продажів.

Найголовніша його особливість в тому, що це єдиний гербіцид, що здатен контролювати такий злісний бур’ян як ваточник сирійський, який є дуже загрозливою проблемою для Черкаської, частково Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської та Київської областей, де багато господарств потерпає від цієї проблеми. Тому ті господарства, що вирощують кукурудзу у вищеназваних областях та мають  таку проблему, то її вирішення полягає у застосуванні гербіциду «Міладар Дуо»,- підкреслив Олександр Мигловець.

Ще один із топових гербіцидів є «Міладар», який застосовується виключно у посівах кукурудзи для знищення однорічних та багаторічних злакових та поширених дводольних видів бур’янів. Має широке технологічне «вікно» застосування, від 3 до 10 листка в культури. Також додатково являється ідеальним баковим «партнером» з гербіцидами які знищують дводольні види сегетальної рослинності, зокрема найбільш поширена суміш –  це «Міладар + Агент» – підсумував Олександр Мигловець.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/top-zzr-yaki-obraly-ahrariyi-v-2017-mu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати