Tempo950x100

Tempo300x100

Торгова війна США та Китаю: Трамп оголосив про нові мита на товари з КНР

Торгова війна США та Китаю: Трамп оголосив про нові мита на товари з КНР

У той же час мита на іншу групу товарів обсягом $250 млрд з 1 жовтня становитимуть не 25%, а 30%, повідомив американський президент Дональд Трамп в Twitter. Про це пише  delo.ua.
За його словами, таке рішення прийнято у відповідь на введення Китаєм додаткових мит на ввезення американських товарів на $75 млрд.

“На жаль, попередня влада дозволила Китаю настільки далеко випередити справедливу і збалансовану торгівлю, що це стало великим тягарем для американського платника податків. Як президент я більше не можу цього допустити! У дусі досягнення справедливої ​​торгівлі ми повинні збалансувати ці дуже несправедливі торгові відносини. Китаю не слід встановлювати нові тарифи на $75 млрд (політично мотивовані!)”, – написав американський лідер в мікроблозі.

Як відомо, 5 серпня китайський юань впав до мінімального за останні 11 років рівня через торгової війни. У США звинуватили Китай в “маніпулюванні” валютним курсом, зокрема, в тому, що такі дії Китай зробив навмисне, щоб завдати шкоди американській економіці.
Раніше влада Китаю ухвалила рішення про введення мит на американські товари, загальна сума яких становить $75 млрд.

До інформації: 10 травня 2019 року набули чинності нові мита США на китайський імпорт, сумарна вартість якого становить $200 млрд на рік. Адміністрація президента США Дональда Трампа збільшила розмір мит на китайські товари більш ніж удвічі – до 25%.

З 1 червня 2019 року Китай підвищив тарифи на американський імпорт на суму близько $60 млрд.

У Флориді Дональд Трамп заявив, що Китай зірвав угоду на переговорах з США. Пізніше він у Вашингтоні розповів, що може на цьому тижні узгодити угоду з Китаєм щодо спірних торговельних питань.

У минулому Трамп неодноразово погрожував ввести обмеження на імпорт китайських товарів, якщо Пекіну та Вашингтону не вдасться узгодити нову, більш справедливу, з точки зору США, торговельну угоду. Днями Трамп пообіцяв, що доб’ється укладення торговельної угоди з Китаєм.

До 2021 року світова економіка може втратити близько $600 мільярдів в разі подальшої ескалації торгових суперечок між США та КНР, а також введення підвищених мит США на китайський імпорт.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/torhova-vijna-ssha-ta-kytayu-tramp-oholosyv-pro-novi-myta-na-tovary-z-knr
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати