Tempo950x100

Tempo300x100

Товарні поросята подорожчали

Товарні поросята подорожчали

Про позитивну динаміку внутрішніх котирувань на тварин цієї категорії повідомляють в Асоціації «Свинарі України» за підсумками щомісячного моніторингу в цьому сегменті.

Хоча далеко не усі постачальники поросят для відгодівлі переглянули свої розцінки на початку жовтня, частина все ж їх скорегувала у бік підвищення. У якості причини здороження озвучують раптове підвищення цін закупівлі на свиней забійних кондицій у наслідок обмеженої пропозиції живця на Заході та в Центрі України. Водночас, постачальники товарних поросят відзначають, що попит на таких тварин з приходом осені активізувався з боку відгодівельників, які почали відгодівлю тварин до зимових свят. 

«Найчутливішими до змін залишається категорія поросят вагою 20-30 кг, тоді як ціни на тварини масою 10-15 кг залишилися відносно незмінними: 145 грн/кг у середньому чи 125-200 грн/кг. Водночас, якщо деякі репродуктори підняли ціни на 2-6% порівняно з попереднім місяцем, то окремі додали понад 10%. Тож з початку жовтня ціна на 20-30-тикілограмових поросят коливається в межах 85-105 грн/кг проти 80-102 грн/кг, які озвучували на початку попереднього місяця», — зазначають в аналітичному відділі Асоціації. «З іншого боку, оператори зазначають, що причиною досить млявої зміни нижнього порогу цін залишається досить активна конкуренція між репродукторами на тлі обмеженого попиту на товарних поросят з боку відгодівельних підприємств у зв’язку зі скороченням числа таких операторів».

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tovarni-porosyata-podorozhchaly
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати