Tempo950x100

Tempo300x100

Традиційний атрибут новорічного столу подорожчає на на 45-50%

Традиційний атрибут новорічного столу подорожчає на на 45-50%

Про це повідомив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише Доба.

Уже зараз скляна баночка 90г відбірної ікри коштує біля 200грн. У такій банці можна оцінити кожну ікринку окремо та насолодитись нею. Найдешевша в бляшанці стартує від 100грн. за 130г. Це також справжня ікра, але вона буде від дешевшої риби, більш дрібною та найнижчої якості.

Високої якості ікра в бляшанці коштує вже від 200грн. за 130г.

Єдиний вихід для охочих зекономити – це знайти ікру, вироблену до липня 2017 року. Але такий продукт може бути трохи гіршим за якістю, хоча термін зберігання делікатесного продукту, вказаний на упаковці, – 1 рік, каже експерт.

“Сезон у бізнесі червоної ікри починається з червня – липня. А цього року всі стикнулись зі значним зменшенням вилову, тому й ціни почали зростати. Оскільки невелика частина людей може дозволити собі придбання червоної ікри в повсякденному житті, то більшість українців може її дозволити лише на Новий рік. Тому й ціни будуть зростати до кінця грудня. Якщо в минулі роки подорожчання ікри відбувалось за рахунок збільшення курсу валют, то в цьому році це станеться за рахунок ціни самого продукту. Для поціновувачів ікри краще зробити покупку зараз, не відкладаючи її на передноворічні закупки, коли її вартість може ще зрости на 10 – 15%”, — зазначив Олексій Дорошенко.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tradycijnyj-atrybut-novorichnoho-stolu-podorozhchaye-na-na-45-50
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати