Tempo950x100

Tempo300x100

Традиції та новації українського виноградарства

Традиції та новації українського виноградарства

Звідти виноградарство поширилося по решті регіонів країни, які мали сприятливі умови для вирощування цієї культури. 

У середні віки виноградарство було зосереджене переважно при монастирях та у приватних виноградниках. А у XVII – XIX століттях вирощування культури зосередилося в Криму і було привілеєм аристократії. Далі йде занепад галузі, після чого вона отримала максимальний свій розвиток уже в радянські часи: тоді площі, відведені під виноградники в Україні, були найбільшими в усьому СРСР.  

Сьогодні виноградарство в Україні є надзвичайно перспективною галуззю сільського господарства. Cеред флагманів галузі – найбільші виноробні господарства розташовані на півдні України та в Закарпатті: «Князя Трубецького», «Таврія», «Одесавинтрест», «Шабо», «Котнар», «Коблево», «Чорноморська Перлина», продукція яких добре відома не тільки в Україні, але й за кордоном.

Проте щоб виноград приносив гарний врожай і прибуток, необхідно ретельно дотримуватись технології вирощування. За даними дослідників, несвоєчасний або неправильний захист та підживлення можуть призвести до втрати врожаю у розмірі від 30% до 50 %. 

На стадіях росту і розвитку виноград потерпає від численних грибкових захворювань – мілдью (або хибна борошниста роса), сіра та біла гнилі, оїдіум, антракноз. Для того, щоб їх уникнути, рекомендують проводити профілактичні фунгіцидні обробки; якщо ж хвороба уже вразила рослину – застосовувати фунгіциди лікувальної дії. Максимальний ефект дають, як правило, препарати на основі двох діючих речовин, поєднання яких передбачає обидві ці функції одразу  і забезпечує тривалу захисну та лікувальну дію на культуру. Цим характеристикам відповідає комбінований фунгіцид лікувальної та профілактичної дії виробництва ГК «UKRAVIT» «Захист» (цимоксаніл, 250 г/кг + металаксил, 100 г/кг). 

«Захист» забезпечує одночасно трансламінарну та локально-системну дію і швидко та ефективно знищує збудників таких небезпечних хвороб винограду, як мілдью та сіра гниль. Завдяки поєднанню двох діючих речовин з різних хімічних груп препарат  лікує уражені ділянки, пригнічує активні постінфекційні стадії розвитку грибка, запобігає спороутворенню, а також забезпечує захист необроблених частин рослини та нового приросту.  Крім того, він запобігає виникненню резистентності у патогенів, що дозволяє використовувати його багаторазово без втрати ефективності.

Для максимальної ефективності препарат рекомендується застосовувати профілактично або на ранніх стадіях розвитку інфекції – до появи видимих симптомів.  З появою перших ознак хвороби проводять додаткові обробки у лікувальних цілях та для запобігання її поширення. Інтервал таких обробок – 8 – 12 днів, а за сприятливих для патогена умов (наприклад, надмірна вологість) – 8 днів. Максимальна кратність обробок – 3 за сезон. 

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tradyciyi-ta-novaciyi-ukrayinskoho-vynohradarstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати