Tempo950x100

Tempo300x100

Трамп ввів санкції на 42 категорії української агропродукції

Трамп ввів санкції на 42 категорії української агропродукції

Офіс торгового представника США призупинив для частини українських товарів дію генералізованої системи преференцій, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, пише agroinsider.com.ua.

Ця система дозволяє українським компаніям безмитно експортувати в США більше 3,5 тис. найменувань товарів. Пільговий режим призупинено для 155 найменувань товарів, серед яких 42 позиції — це продукція аграрного сектора економіки. Ці товари можна буде ввозити тільки після сплати мита, з урахуванням якого український продукт може стати не конкурентним на американському ринку.

Позбавленням торгових пільг США карають України за недостатньо успішну боротьбу з «піратством» — порушенням прав інтелектуальної власності.

Згідно з даними Державної служби статистики, обсяги постачань за деякими групами товарів дійсно невеликі. Наприклад, в 2017 році Україна поставила в США всього лише 2,9 тонн квасолі на 3,5 тис. доларів, 11,4 тонн оцту на 5,6 тис. доларів, 0,4 тонни сушених овочів на 11,5 тис. доларів.

 

Найбільші позиції серед агропродукції, що постачається в США виявилися у кондитерських виробів. Наприклад, за минулий рік експорт какао-продуктів в США склав 33,6 тонни на 214 тис. доларів, шоколаду — 387,3 тонни на 1615,4 тис. доларів, борошняних кондитерських виробів — 953 тонни на один тисяча дев’ятсот сімдесят п’ять тис. доларів.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tramp-vviv-sankciyi-na-42-katehoriyi-ukrayinskoyi-ahroprodukciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати