Tempo950x100

Tempo300x100

Трансформація молочної галузі потребує спільних зусиль

Трансформація молочної галузі потребує спільних зусиль

Головною метою конференції є підвищення обізнаності зацікавлених сторін, які залучені до молочної галузі, про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращої практики для виробництва безпечних молочних продуктів.

«Молочна галузь є специфічною, соціально та економічно важливою в структурі АПК. Її потенціал наразі нереалізований, галузь знаходиться в стані трансформації і дуже важливо знайти правильні кроки, щоб надати потужний поштовх для її розвитку. Сьогодні ми вже маємо реальні зміни, такі як зміщення виробництва молока від господарств населення до сільськогосподарських підприємств, підвищення продуктивності корів, збільшення частки молока екстра-класу. Зростання цін на світовому ринку та відкриття нових ринків призвело до збільшення експорту української молочної продукції за останні вісім місяців на 81%. Але важливим є не тільки нарощення експорту, а в першу чергу забезпечення українського споживача продукцією належної якості. Тут налагодження контролю за якістю і безпечністю молочної сировини відіграє важливу роль», – зазначила заступник міністра АПК Олена Ковальова.

За її словами, трансформація галузі повинна відбуватися за державної підтримки. Уряд у 2018 році планує суттєво збільшити видатки на розвиток галузі тваринництва. Проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачені на це видатки в обсязі 2,3 млрд грн.

Окрім того, Олена Ковальова акцентувала увагу на тому, що реформування системи державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів, передбачає підвищення відповідальності операторів продовольчого ринку за дотримання вимог до якості та безпечності харчових продуктів.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/transformaciya-molochnoyi-haluzi-potrebuye-spilnyh-zusyl
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати