Третина врожаю овочів в Україні може не пережити зиму

Третина врожаю овочів в Україні може не пережити зиму

У таких сховищах має регулюватися температура та вологість, аби овочі не замерзли й не згнили.

Лише третина овочесховищ в Україні відповідають сучасним нормам зберігання овочів, решта – це споруди радянського періоду.

На думку Павла Коваля, гендиректора УАК, така ситуація на ринку овочевих штовхає виробників продавати овочі відразу після збору врожаю під час самих низьких цін. Деякі фермери, взагалі, не збирають овочі через низьку рентабельність.

«Через те, що картоплю та овочі не має де нормально зберігати, втрати врожаю можуть становити 20-25%. Багато фермерів, щоб не згноїти врожай, восени намагаються побільше продати, розуміючи, що з точки зору економіки чинять неправильно, адже ціни одразу після збору врожаю найнижчі. Але вони свідомо йдуть на це. А іноді деякі аграрії, зорієнтувавшись у  цінах на ринку в той час, коли врожай ще в полі, приймають важке для себе рішення не збирати його взагалі. Адже збір і транспортування вирощеного з поля до місця зберігання — це чималі витрати, які складають  приблизно третину від усієї собівартості», — наголосив експерт.

З проблемою зберігання стикаються всі виробники овочевих, особливо господарства населення. Проблема сховищ в тому, що переважно кожна овочева культура має свої особливості зберігання.

Водночас виробництво овочів в Україні збільшується. За інформацією Державної служби статистики, в Україні зібрали понад 7 мільйонів тонн овочів, і це більше, ніж торік.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tretyna-vrozhayu-ovochiv-v-ukrayini-mozhe-ne-perezhyty-zymu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати