Tempo950x100

Tempo300x100

Три способи отримати 1 млн грн на гектарі малини

Три способи отримати 1 млн грн на гектарі малини

Про це на конференції «Мільйон з гектара» в Запоріжжі розповів Василь Вега, керуючий кооперативом «Файна поляна», що на Тернопільщині, пише agroday.com.ua.

Перший спосіб: отримати врожайність 30 тонн/га й продати по 35 грн/кг.

Урожайність дуже залежить від сорту, але 30 тонн/га при вирощуванні в тунелі чи теплиці отримати досить реально. Та й 35 грн – це більш ніж реальна ціна.

Друга стратегія: отримати 20 тонн/га і продати по 50 грн/кг.

Таку врожайність можна отримати в гарному ягіднику на відкритому ґрунті. От де взяти 50 грн/кг? За таку ціну можна продати органічну ягоду.

Третя стратегія: продавати саджанці.

«При ціні в 15 грн за штуку виростіть 66666 саджанців — і ви отримаєте мільйон гривень виручки, — розказує практик і додає: якщо продасте».

За його словами, безліч фермерів-початківців думають, що можуть легко створювати власні розсадники й непогано на цьому заробляти. Але варто враховати, що 1 млн грн – це не прибуток, а лише виручка. І щоб її отримати, в бізнес треба добре вкластися. Доведеться купити сертифікати, лізцензії, та й знатися на технологіях вирощування.

Для ягідника знадобиться потужна, але невелика техніка. Найчастіше вона представлена європейськими або японськими тракторами, а вони коштують недешево.

Перш ніж розпочати бізнес на малині, фахівець радить ретельно підійти до створення ягідника: визначити площу; розібратися з ринками збуту в своїй місцевості; зрозуміти ринок вцілому, якщо ви плануєте експортувати ягоду тощо.

Нагадаємо, за прогнозами ФАО, експорт вітчизняної малини у 2018 році зросте на 35-40%. Це дозволить Україні закріпитися на позиції четвертого найбільшого експортера в світі, та третього – в Європі.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/try-sposoby-otrymaty-1-mln-hrn-na-hektari-malyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати