Tempo950x100

Tempo300x100

Турки побудують борошномельний комплекс для “Аграрного фонду”

Турки побудують борошномельний комплекс для “Аграрного фонду”

Про це повідомляє прес-служба ПАТ “Аграрний фонд”.

“Ми отримали від турецького виробника — компанії Alapala Group, однієї з двох найбільших світових компаній в борошномельної промисловості, — пропозицію про постачання млинового обладнання. Фінансування буде здійснюватися турецьким “Ексімбанком” за ставкою EURIBOR (зараз нульовій) плюс 2,5%. Тобто, банк фінансує компанію Alapala, а вони з розстрочкою на п’ять років поставляють нам обладнання. Мова йде про кредит в 4,5 млн євро “, — розповів голова ПАТ “Аграрний фонд” Андрій Радченко.

Голова правління також зазначив, що наразі ще вирішується питання, де саме буде розпочато будівництво борошномельного комплексу: «Місце розміщення майданчика – питання відкрите. Теоретично, це може бути Київська область, де дуже висока концентрація хлібопекарських підприємств».

Керівник Аграрного фонду також додав, що передбачувана потужність майбутнього борошномельного комплексу – 150 тонн переробки зерна на добу: «Зараз в Україні діє близько 900 млинів, з яких лише близько 20 промислових, з обсягом переробки понад 100 тонн зерна на добу. Решта – локальні, які найчастіше заточені на приватні підприємства, мають локальний ринок збуту, а іноді і зовсім заточені під одного покупця».

За словами Радченка, окрім ефекту для підприємства, проект будівництва борошномельного комплексу матиме позитивний вплив для галузі і загального бізнес-клімату в державі, оскільки дасть сигнал міжнародним компаніям, що Україна залишається привабливою країною для інвестицій.

Варто зазначити, що наразі ПАТ «Аграрний фонд» не має власних виробничих потужностей, однак це не завадило Товариству зайняти 12% ринку борошна в Україні.

Довідка: Alapala Group (Туреччина) включає в себе 7 компаній, які працюють в промисловості, виробництві продуктів харчування, зовнішній торгівлі і будівництві.
Alapala Makina заснована в 1954 р, є найстарішим і головним підприємством Alapala Group. Компанія спеціалізується на будівництві об’єктів харчової промисловості та виготовленні обладнання для виробництва, транспортування та переробки зернових культур. Alapala Makina займає друге місце серед найбільших світових підприємств у сфері виробництва та будівництва обладнання для борошномельної промисловості.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/turky-pobuduyut-boroshnomelnyj-kompleks-dlya-ahrarnoho-fondu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати