Tempo950x100

Tempo300x100

Тварин стали менше напихати антибіотиками

Тварин стали менше напихати антибіотиками

Про це пише agroxxi.ru.

Антибіотики у тваринництві застосовують для всіх тварин, навіть для тих, у кого ніколи не було запальних та вірусних хвороб, стрептококів і інших проблем. Подібна міра також хороша тим, що дозволяє тваринам не хворіти і рости швидше. Чим швидше тварина доросте до забійного віку, тим більше користі у фермерів.

Проте надмірне використання антибіотиків безпосередньо пов’язано із зростанням числа супер-сильних бактерій, які стійкі до антибіотиків. Це спонукає виробників розширювати асортимент препаратів, перетворюючи галузь у справжнього монстра. Експерти кажуть, що зловживання антибіотиками не надумана проблема. Центри з контролю і профілактики захворювань підрахували, що 23 тис. тварин у США щорічно гинуть із-за бактерій, стійких до антибіотиків.

Багато вчених намагаються привернути увагу до цієї проблеми.

У 2017 році Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала великий звіт, в якому вказала, що фермери повинні повністю припинити застосовувати антибіотики для здорових тварин. Тиск з боку таких груп, як NRDC, спонукало великих виробників скоротити застосування антибіотиків на своїх фермах.

Міністерство сільського господарства США (FDA) відстежує цей показник з 2009 року, і вперше зафіксував таку тенденцію. Хоча варто відзначити, що рівень використання антибіотиків у 2016 року був все ще вище рівня 2009 року.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tvaryn-staly-menshe-napyhaty-antybiotykamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати