Tempo950x100

Tempo300x100

Тваринники підпишуть меморандум з Держпродспоживслужбою

Тваринники підпишуть меморандум з Держпродспоживслужбою

Про це повідомила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар, пише agropolit.com.

За її словами, цей документ зрушить проблему з мертвої точки, а спільна діяльність в напрямку розвитку експорту рухатиметься активніше.

«Питання експорту продукції тваринництва сьогодні є одним із гострих і найактуальніших для виробників. Одними з ключових стали такі питання як важливість для експортерів ВРХ відкриття ринку Туреччини з точки зору географічної близькості; створення та обладнання інспекційних прикордонних постів в інших портах України, окрім Миколаївського. Удосконалити процедури карантинування тварин – розробити методичні рекомендації чи інші профільні документи із карантинування та сертифікації, проводити навчання для територіальних органів щодо процедури огляду тварин при карантинуванні, роз’яснювати, як правильно оформляти ветеринарний сертифікат тощо. Говорили і про необхідність внесення змін до положень чинних ветеринарних сертифікатів, які наразі не є актуальними та адаптованими до сучасних реалій, оптимізації плати за огляд тварин та ін», ‒ уточнила Паламар.

Вона відмітила, що всі питання були винесені на розгляд спільної робочої наради МінАПК та Держпродспоживслужби, яка відбулася 3 серпня 2017 року.

Дана нарада пройшла досить результативно, що не може не тішити. Ми ухвалили, що відтепер усі профільні асоціації спільно діятимуть із Держпродспоживслужбою у питаннях експорту. Щоквартально ми обмінюватимемося інформацією про товарну лінійку наших членів,  разом шукатимемо потенційних імпортерів продукції тваринництва, ринки збуту, систематизуватимемо всю інформацію. Тобто, прямий контакт налагоджено, спільна робота стартувала», ‒ підсумувала Ірина Паламар.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tvarynnyky-pidpyshut-memorandum-z-derzhprodspozhyvsluzhboyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати