Tempo950x100

Tempo300x100

Тваринники закликають знизити податки для свинарів

Тваринники закликають знизити податки для свинарів

Про це УНН повідомили у прес-службі АТУ.

В асоціації поінформували Кабмін про те, що аналогічний механізм підтримки свинарів запровадив сьогодні уряд Бельгії.

На переконання експертів АТУ, тимчасова відмова від оподаткування українських свиноферм допоможе їм вижити в умовах постійних спалахів АЧС.

Сьогодні українські виробники свинини несуть колосальні збитки від хвороби, а торік було зафіксовано щонайменше 145 спалахів АЧС, аргументують в Асоціації.

“Через АЧС Україна втратила статус нетто-експортера свинини, хоча раніше Україна експортувала рекордні обсяги свинини. Сьогодні Україна б’є рекорди щодо імпорту свинини. Лише за минулий рік обсяги імпорту свинини Україною зросли у понад 5 разів. Так, у 2017 році Україна імпортувала 8 тис. тонн свинини (у забійній вазі), у 2018 році – 44 тис. тонн”, – йдеться в повідомленні АТУ.

Читайте також: Україна скоротила експорт свинини на рекордні майже 300%

Збитки українських фермерів через АЧС продовжують зростати, а ціни на живець свиней забійних кондицій постійно знижуються, продовжили в АТУ. Це призвело до того, що свинарські господарства працюють в нуль чи навіть у збиток, наголошують експерти.

“Ми вважаємо, що за прикладом Бельгії, в Україні також мають бути знижені чи тимчасово скасовані податки для виробників свинини, допоки ситуація з АЧС не стабілізується. Держава має підтримати галузь свинарства в складний період!” – йдеться у тексті звернення АТУ.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tvarynnyky-zaklykayut-znyzyty-podatky-dlya-svynariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати