Tempo950x100

Tempo300x100

У 3-4 рази дорожче: як відрізняються ціни на продукти в регіонах України

У 3-4 рази дорожче: як відрізняються ціни на продукти в регіонах України

При цьому це може пояснюватися не тільки реальним станом речей, але і прогалинами в моніторингу і статистикою, пише Страна.ua

“На жаль, картина сумна, і говорить про те, що справжнього ринку у нас немає, або немає державних органів, які це вважають”, – написав експерт.

За даними Державної служби статистики, станом на кінець липня зі списку соціальних продуктів в шести найменуваннях різниця в ціні становить понад 15 гривень за кілограм між різними областями країни.

Беззаперечним лідером цього рейтингу є сало, яке в Києві коштує в три рази більше, ніж на Тернополі. Різниця в ціні – 61 гривня. У Києві середня ціна складає 91,4 грн., а на Тернопільщині – 29,8 грн. за кіло.

Різниця в ціні на вершкове масло складає майже 39 гривень. Найвища вартість масла в Київській області – 163,2 грн., а в Тернопільській області – 124,4 грн. за кіло.

Максимальна і мінімальна ціна за м’який сир в Україні відрізняються на 31 гривню. У Волинській області ціна 101,6 грн., в Житомирській області – 124,4 грн. за кіло.

Різниця в цінах на яловичину – 30 грн. У Чернівецькій області кілограм коштує 123,2 грн., а на Полтавщині – 93,2 грн. за кг.

Замикає п’ятірку “соціальна” ковбаса з різницею в майже 19 гривень. Найвища ціна в Одеській області – 76,7 грн., а найнижча у Чернівецькій – 58,1 грн. за кг.

“Викликана така велика різниця в цінах не тільки, а може і не стільки, реальним станом речей, як повною катастрофою органів статистики та моніторингу. Уряд повинен взятися за галузь статистики, тому що всі економічні кроки засновані на цифрах, які надає Держстат. Якщо на таких елементарних речах можна показати некомпетентність людей, які працюють у відомстві, то що можна говорити про складні розрахунки Кабінету Міністрів і економічних реформах, заснованих на недостовірній інформації “, – заявив експерт.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-3-4-razy-dorozhche-yak-vidriznyayutsya-ciny-na-produkty-v-rehionah-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати