Tempo950x100

Tempo300x100

У чотирьох областях вже почали передавати землі тергромадам

У чотирьох областях вже почали передавати землі тергромадам

Про це повідомляє портал “Децентралізація”, пише Укрінформ. 

 “7 лютого 2018 року між Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області та Помічнянською та Тишківською об’єднаними територіальними громадами  підписано меморандуми про строки відведення землі. Це передбачено розпорядженням уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до підписаних цього дня меморандумів, у комунальну власність об’єднаних територіальних громад буде передано 4 тис. 70 гектарів.

Поруч з цим, 7 лютого на Житомирщині голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк підписав меморандум з керівником Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Сергієм Музиченком про співпрацю з передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність. Таким чином, в управління Новоборівської ОТГ буде передано майже 4 тисячі гектарів землі за межами населених пунктів.

На сьогодні громада вже напрацювала пакет документів, які необхідні для запуску процесу передачі земель в управління ОТГ. Ці матеріали за ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС), створеного Програмою “U-LEAD з Європою”, будуть розіслані всім ОТГ області.

Головне управління Держгеокадастру Дніпропетровської області спільно з Дніпропетровським ЦРМС також розпочали роботу з передачі землі державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.  8 лютого перший меморандум про співпрацю з Держгеокадастром підписав голова Межівської ОТГ Володимир Зражевський. Згідно з меморандумом, до 31 травня 12,5 тис. га земель державної власності передадуть у розпорядження громади.

З’явилась і перша об’єднана територіальна громада Черкащини, що уже розпочала процес передачі земель державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ. 8 лютого Ліплявська ОТГ підписала відповідний меморандум із Держгеокадастром.

Як відомо, наприкінці січня Кабінет Міністрів України погодив механізми передачі у власність об’єднаним територіальним громадам землі, в тому числі землі поза межами населених пунктів. Відповідне рішення ухвалене за сприяння Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і передбачає оформлення відповідних урядових доручень Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру. За рішенням уряду з лютого громади можуть планувати свої території. Причому, структури Держгеокадастру вже позбавлені права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпорядження землями поза межами населених пунктів – без згоди об’єднаних територіальних громад.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-chotyroh-oblastyah-vzhe-pochaly-peredavaty-zemli-terhromadam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати