Tempo950x100

Tempo300x100

У держави дуже багато землі, яку сьогодні обробляють на корупційних засадах

У держави дуже багато землі, яку сьогодні обробляють на корупційних засадах

Про це повідомив в інтерв’ю Цензор.НЕТ спікер ВР Дмитро Разумков, коментуючи необхідність створення ринку землі.

“Це важливе питання для країни, ми це розуміємо. Потрібно врахувати інтереси всіх, починаючи від власника землі. Мається на увазі приватний власник, який сьогодні знаходиться в парадоксальній ситуації – з одного боку у тебе цей актив є, а з іншого боку ти цим активом не можеш розпоряджатися і не можеш його ефективно використовувати. Не можеш продати або купити, а оренда сьогодні відбувається у тіньовому форматі. Створення ринку землі дасть можливість і ринку оренди землі. Позитивних зрушень у цій справі дуже багато. Але потрібно підходити зважено, збалансовано. Потрібно врахувати інтереси держави, тому що у власності держави дуже багато землі, яку сьогодні обробляють на корупційних засадах, це раз. Два – ми не розуміємо скільки землі знаходиться у власності держави”, – розповів він.

Разумков додав, що “початок цього процесу (запуск ринку землі. – Ред.) ми побачимо в найближчому майбутньому, а далі цей процес буде підданий  внутрішньопартійній і парламентській дискусії”. 

Нагадаємо, у Верховну Раду внесли Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Також  Олексій Гончарук заявив, що ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. 

Раніше президент України Володимир Зеленський назвав маячнею страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть українську землю вагонами у разі відкриття ринку землі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-derzhavy-duzhe-bahato-zemli-yaku-sohodni-obroblyayut-na-korupcijnyh-zasadah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати