Tempo950x100

Tempo300x100

У Держпродспоживслужбі похвалились розширенням торгівельної географії України

У Держпродспоживслужбі похвалились розширенням торгівельної географії України

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, підбиваючи підсумки року, пише Укрінформ.

З його слів, 18 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів погоджено на експорт продукції тваринного походження і 20 форм на імпорт підконтрольних товарів в Україну.

«У поточному році ми серйозно попрацювали над розширенням географії експортного постачання продукції нашої держави та збільшили кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження. Наприклад, до ЄС наразі мають право експорту 289 українських підприємств, у тому числі 109 виробників харчових продуктів та 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження», – зазначив керівник відомства.

За його словами, зараз Держпродспоживслужба проходить оцінку еквівалентності державної системи контролю щодо експорту продуктів тваринного походження з боку 30 іноземних ветеринарних служб. Відкрито ринки для лінійки із 30 товарів. На звернення українських виробників Держпродспоживслужба веде перемовини щодо просування української продукції на ринки 40 країн.

«Особливо хочу відзначити прогрес у розвитку двосторонніх відносин в аграрній сфері, між Україною і Китайською Народною Республікою. У квітні ми з компетентним органом Китаю підписали Протокол інспекційних, карантинних та ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України до КНР. Також вдалося до 27-ми розширити список українських підприємств, які мають право експорту молочної продукції на ринок КНР. А у вересні були підписані протоколи фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту до Китаю шроту та жому. На розгляді у китайської сторони перебувають матеріали для проведення аналізу фітосанітарного ризику щодо ріпаку, пшениці, сорго, черешні, яблук і лохини», – повідомив Володимир Лапа та додав, що у 2017 році також були надіслані аналітичні матеріали щодо квасолі у Бразилію та Гватемалу, та щодо яблук і лохини в Індію.

Однією з ключових подій 2017 року, за словами голови Держпродспоживслужби, стало прийняття Закону «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин» (№2042), який продовжує реформування системи державного контролю безпечності харчових продуктів та виводить її на новий рівень. Цей закон наближує вітчизняну систему контролю безпечності харчових продуктів до європейської.

Цього року Держпродспоживслужба посилила роботу щодо забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та запобігання надходження в обіг неякісних продуктів харчування. У цьому контексті служба розпочала постійні моніторингові дослідження задля запобігання виникненню спалахів інфекційних хвороб, отруєнь громадян та розповсюдження інфекційних хвороб.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-derzhprodspozhyvsluzhbi-pohvalylys-rozshyrennyam-torhivelnoyi-heohrafiyi-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати