У Держрезерві розповіли про плани щодо зберігання зернових

У Держрезерві розповіли про плани щодо зберігання зернових

Про це повідомляє Державне агентство резерву з посиланням на директора ДП «Златодар» Валерія Буркацького, пише Укрінформ.

«Через несприятливі погодні умови новий заготівельний сезон в нашому регіоні цього року стартував дещо пізніше, однак перше зерно вже прийняли. В серпні плануємо прийняти понад 14 000 тонн, з яких 1 500 тонн ріпаку та 12 500 тонн пшениці», – пояснив Буркацький.

Загалом, за його словами, у поточному маркетинговому сезоні підприємство планує прийняти до 100 тис. тонн зернових. В розрізі ранніх культур – до 24 тис. тонн пшениці, а серед пізніх культур, що зазвичай становлять основний об’єм зернових, які на зберігання приймає ДП «Златодар», майже 71,5 тис. тонн кукурудзи, 3,5 тис. тонн насіння соняшнику та 1200 тонн ріпаку.

«Минулого року «Златодар» прийняв понад 90 тис. тонн. Цьогоріч запланували збільшити об’єми до 100 тис. тонн. Така політика нам дозволяє заробляти кошти та активно їх вкладати в  модернізацію своїх потужностей. Наприкінці минулого року ми власним коштом встановили сонячну електростанцію, робота якої за І півріччя поточного року зекономила нам майже 113 тис. грн. Черкащина – аграрний край, тому в планах на наступний рік – модернізація млина та відновлення мукомельного виробництва», – наголосив керівник ДП.

У Держрезерві зазначають, що загалом всі підприємства, що формують аграрний напрям Держрезерву, цього року планують поповнити свої потужності на понад 600 тис. тонн зерна.

Як раніше повідомляв голова Держрезерву Вадим Мосійчук, з початком жнив Держрезерв планує закупівлі зерна пшениці 2 і 3 класу нового врожаю 2018 року по всіх 10 агропідприємствах системи Держрезерву для закладання  на потреби держави в обсязі до 40 тис. тонн.

Як повідомлялося, Держрезерв входить у трійку найбільших власників зерносховищ в Україні. Агарний напрям системи формують 10 активних підприємств потужністю більше 1 млн тонн. На базі кожного підприємства Держрезерву працюють сертифіковані лабораторії, оснащені сучасним обладнанням, що допомагають визначати та контролювати якість матеріальних цінностей на всіх етапах.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-derzhrezervi-rozpovily-pro-plany-shchodo-zberihannya-zernovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати