Tempo950x100

Tempo300x100

У два маслозаводи інвестують 300 млн доларів

У два маслозаводи інвестують 300 млн доларів

Про це Українським Новинам повідомив радник голови Одеської обласної державної адміністрації, який курирує питання інвестицій, Костянтин Чижик.

“Інвестори із Сінгапуру та США побудують у Лиманському районі Одеської області два нових олійно-екстракційних заводи, зерновий термінал і перевалочні потужності. Загальний обсяг інвестицій у проекти становитиме близько 300 млн доларів, що забезпечить понад 500 нових робочих місць”, – сказав він.

Зі слів Чижика, у вівторок було підписано відповідний тристоронній меморандум між компаніями та Одеською обладміністрацією.

Відповідно до досягнутих домовленостей, уже цього року стартують 2 проекти вартістю 150 млн доларів кожний.

Зокрема, “Дельта Вілмар” побудує новий завод, а також перевалочні потужності для масла і шроту на 3 млн тонн на рік.

Крім того, компанія з американськими інвестиціями “Грейн Арго Інвест” побудує комплекс зі зберігання й перевалки зерна, а також олійно-екстракційний завод.

ТОВ “Грейн Агро Інвест” було засновано в 2016 році, її статутний капітал становить 100 тис. гривень.

Засновниками компанії є Дмитро Стоянов (володіє 20% ТОВ) і компанія “Норт Амерікен Лойерс”(володіє 80% “Грейн Агро Інвест”), кінцевим бенефіціаром якої є громадянин Австралії Крісталлан Ківкілларі.

Як повідомляли Українські Новини, група Wilmar International займається вирощуванням і переробкою агрокультур, виробництвом харчових і спеціальних жирів, біодизелю, іншої масложирової продукції.

До групи входять більше 160 виробничих активів на чотирьох континентах.

В українську структуру компанії входить два заводи в Одеській області – один із переробки тропічних масел, інший – із переробки олійних культур, а також комплекс із перевалки рослинних олій у морпорту “Южний”.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-dva-maslozavody-investuyut-300-mln-dolariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати