У ФАО прогнозують рекордний за останні 16 років рівень запасів зерна

У ФАО прогнозують рекордний за останні 16 років рівень запасів зерна

Про це йдеться в новому прогнозі ФАО “Пропозиція зернових і попит на зернові”, передає УНН з посиланням на прес-службу Продовольчої сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (ФАО).

“Глобальні ринки всіх великих зернових залишаються добре збалансованими і підтримуваними рекордними рівнями запасів. Очікується, що співвідношення запасів до споживання досягне найвищого рівня за останні 16 років”, – повідомили в ФАО.

Так, за інформацією ФАО, світове виробництво зернових в 2017 році становить 2 640 млн. тонн, що на 1,3% вище, ніж в 2016 році, і є новим світовим рекордом.

“Прогноз був збільшений на 13,5 млн. тонн з грудня, причому показник по виробництву фуражного зерна зріс головним чином за рахунок збільшення виробництва кукурудзи в Китаї, Мексиці і Європейському союзі”, — додали в ФАО.

Зріс також прогноз організації по виробництву пшениці в 2017 році в зв’язку з очікуваннями хороших урожаїв в Канаді і Російської Федерації, а також по рису після перерахунку обсягів виробництва в Китаї.

Прогнозоване споживання зернових в сезоні 2017/18 року також було переглянуто в сторону збільшення: тепер воно виросло на 1,4% з рівня 2016/17 року. Перегляд у сторону збільшення відображає помітний стрибок в попиті на фуражне зерно. Попит на нього в якості корму для тварин за прогнозами досягне рекордно високого рівня на тлі значного зростання, очікуваного в Бразилії, Китаї, ЄС і Мексиці.

“Оскільки зростання пропозиції зернових буде випереджати зростання попиту на них, запаси виростуть у порівнянні з і без того високими рівнями на момент відкриття сезону, що забезпечить комфортне співвідношення світових запасів до споживання в розмірі 27,7% — найвище значення цього показника починаючи з 2001/02 року”, – уточнили в ФАО.

При цьому очікується, що обсяги міжнародної торгівлі скоротяться незначно за всіма основними зерновими культурами, крім кукурудзи.

Нагадаємо, урожай зерна в Україні за підсумками 2017 року склав 61,3 млн т , що на 7,3% менше, ніж в 2016 році, але без урахування тимчасово окупованій території Криму і частини зони проведення АТО.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-fao-prohnozuyut-rekordnyj-za-ostanni-16-rokiv-riven-zapasiv-zerna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН