Tempo950x100

Tempo300x100

У Фінляндії дозволили вирощувати і продавати комах в якості продуктів харчування

У Фінляндії дозволили вирощувати і продавати комах в якості продуктів харчування

Нещодавно Міністерство сільського і лісового господарства оголосило про те, що вирощування і продаж комах в якості продуктів харчування в країні тепер дозволено, пише Зерно.

Взагалі в останні роки у Фінляндії інтерес до використання комах в якості продуктів харчування дуже зріс серед споживачів і компаній. Однак до сьогоднішнього дня у Фінляндії заборонялося використання комах в якості харчових продуктів. Тому рішення Міністерства сільського і лісового господарства про те, що тепер комах дозволено вирощувати і продавати було прийнято «на ура».

У даний момент відомство хоче, щоб чиновники могли регулювати вирощування і продаж комах у відповідності зі стандартними законами про безпеку харчових продуктів.

У державному агентстві безпеки продовольства Фінляндії (Evira) вітають це рішення.

«Вирощування і продаж комах в якості продуктів харчування вимагає того, щоб ми давали гарантію безпеки кінцевої продукції для споживачів. Evira надасть інструкції для виробників. До того ж, ми відразу почнемо створювати правила для ведення бізнесу разом з підприємцями галузі», — повідомила директор відділу безпеки харчових продуктів Evira, Leena Räsänen.

Практика використання комах в якості продуктів харчування відносно нова для західних країн, але люди у Фінляндії, схоже, більш зацікавлені, ніж їхні європейські колеги.

Опитування, проведене в минулому році Університетом Турку і Інститутом природних ресурсів показав, що 50% респондентів заявили, що будуть купувати продукти на основі комах, якщо вони будуть доступними у продажу. Третина респондентів заявили, що вже намагалися вживати в їжу комах у тій чи іншій формі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-finlyandiyi-dozvolyly-vyroshchuvaty-i-prodavaty-komah-v-yakosti-produktiv-harchuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати