Tempo950x100

Tempo300x100

У гірських річках Львівщини розпочинається нерест форелі

У гірських річках Львівщини розпочинається нерест форелі

 Враховуючи рекомендації наукових природоохоронних установ, заборона триватиме в період з 1 жовтня 2019 року по 31 грудня 2019 року. Про це йдеться у відповідному наказі Львівського рибоохоронного патруля від 16.09.2019 № 55. Документ можна переглянути за лінком.

Основна мета заборони – забезпечити охорону та збереження в належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення струмкової форелі.

Зокрема, заборона вводиться у наступних річках з їх притоками: Стрв’яж, Бережниця, Стрий, Бутивля, Орявчик, Панасівка, Довжанка, Славська, Опір, Кам‘янка, Зелем‘янка, Бринівка та Бистриця.

Крім того, у період з жовтня по грудень поточного року в зазначених водних об‘єктах та у прибережних захисних смугах заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, а також трелювання лісу. Також заборонено пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів або пересуваються у випадках надзвичайної потреби.

«Щороку в осінньо-зимовий період у гірських притоках басейну Дністра відбувається нерест струмкової форелі. Під час нересту риба стає більш вразливою і може зазнати негативного впливу з боку людини та її діяльності, тому підлягає особливій охороні. На жаль, сьогодні чисельність струмкової форелі у водоймах області скорочується у зв’язку із забрудненням середовища існування, господарською діяльністю в руслах малих річок та браконьєрством. Тому закликаю громадян бути сумлінними та дотримуватись встановлених обмежень. Від особистого відповідального ставлення кожного з нас залежить чи буде у майбутньому в наших водоймах цей аборигенний представник іхтіофауни», – заявив керівник Львівського рибоохоронного патруля Леонід Кравець.

Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-hirskyh-richkah-lvivshchyny-rozpochynayetsya-nerest-foreli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН