У Кабміні розповіли про успіхи в боротьбі з тіньовим ринком алкоголю

У Кабміні розповіли про успіхи в боротьбі з тіньовим ринком алкоголю

За останні два місяці ця цифра зросла, і бюджет додатково отримав майже 400 мільйонів гривень. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Так, за його словами, останні кілька місяців Уряд веде боротьбу з тіньовим ринком алкоголю через який “українці труяться”, а бюджет недоотримує значні кошти.

“Одним з індикаторів успішності цієї боротьби є надходження в бюджет від акцизного податку за лікеро-горілчані вироби. Власне, графік про це. Як бачите, в 2019 році в бюджет надходило стабільно менше, ніж у 2018 році. Однак останні два місяці ми бачимо різкий стрибок — приблизно під 400 млн грн додатково за два місяці”, – написав Дубілет.

Міністр пояснив, що призвело до цього стрибка, а саме: в Укрспирті, який зараз готується до демонополізації, з’явилося нове керівництво (Сергій Блескун); відбувається кадрове оновлення в податковій міліції та інших силових органах.

Він також додав, що Уряд почав взаємодіяти з бізнесом по відпрацюванню нелегальних учасників, а також додав, що “всі назви і адреси завжди були добре відомі”.

“У цьому році детінізація ринку має продовжитись. З одного боку, маємо закінчити перезавантаження ключових органів. З іншого боку, на боротьбу будуть кинуті технології — від лічильників на виробниках спирту до електронної акцизної марки, про яку я нещодавно писав”, – додав Дубілет.

Нагадаємо, що Дубілет планує запустити пілотний проект “Електронної акцизної марки”.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-kabmini-rozpovily-pro-uspihy-v-borotbi-z-tinovym-rynkom-alkoholyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати