У країнах Прибалтики знищили 35 тисяч свиней

У країнах Прибалтики знищили 35 тисяч свиней

В Литві спалах АЧС зареєстрували на фермі Ідаванг біля Акмене, на півночі країни. Це найбільший випадок в країні впродовж останніх 3 років. Про це свідчать дані Державної служби продовольства та ветеринарії країни, пише pigua.info.

Крім того, це вдруге коли АЧС потрапив у виробничий комплекс Ідаванг. У 2014 році, внаслідок спалаху хвороби там знищили близько 19 тис. свиней, у 2018 році — 19,5 тис. голів.

У сусідній Латвії, спалах АЧС підтвердили на фермі під назвою Друувас Унгурі. Згідно з даними Департаменту ветеринарної та харчової промисловості Латвії, необхідно знищити 15 тис. свиней. Таким чином це найбільший спалах, зареєстрований в країні.

На тлі такої епізоотичної ситуації країни Балтії (Естонія, Латвія та Литва) розглядають нові заходи, спрямовані на поліпшення ситуації. Литовське міністерство сільського господарства запропонувало фермерам з поголів’ям менше 100 голів, забити всіх свиней і перейти до вирощування індиків або кроликів. Фермери, які погодилися, зможуть отримати одноразову державну субсидію на суму 1500 євро і 100 євро компенсації за кожну свиню на фермі.

Міністр сільського господарства Латвії Яніс Дюклавс нещодавно заявив, що загальний кількість в Латвії інфікованих АЧС кабанів сягнула 720, що набагато більше, ніж у попередніх роках. Пан Дуклавс сказав, що уряд бореться з хворобою упродовж 5 років, але поки що реальних результатів не досягнув.

З третьої країни Балтії, Естонії, наразі мало повідомляють щодо ситуації з АЧС. Тим не менш, вплив захворювання на місцеву галузь свинарства величезний. Згідно з даними британської газети The Guardian, число свиногосподарств в Естонії скоротилося у 7 разів, з 920 в 2014 році до лише 125 в 2018 році.

У серпні Міністерство сільського господарства Естонії повідомило, що, незважаючи на відсутність спалахів на фермах в 2018 році, зафіксували 222 заражених АЧС кабана.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-krayinah-prybaltyky-znyshchyly-35-tysyach-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати